110-vuotias Urho juhlii liikkuen – mukaan muistelemaan toivotaan nykyisiä ja entisiä urholaisia


Puheenjohtajakaksikko Jouko Riihimäki ja Kristina Lamminniemi toivovat paikalle nykyisiä ja entisiä urholaisia muistelemaan, liikkumaan ja tanssimaan.  

Suolahden Urho, yksi Keski-Suomen vanhimmista urheiluseuroista, juhlii 110-vuotista liikunnallista taivaltaan toiminnan merkeissä. 

 

110-vuotisjuhlassa ei ole luvassa pitkiä juhlapuheita, vaan muisteloja, yhdessäoloa, koko perheelle toimintaa, ja kuten parhaissa iltamissa ennen vahaan: tanssia orkesterin tahdittamana.

Urhon puheenjohtaja Jouko Riihimäki ja varapuheenjohtaja Kristina Lamminniemi kertovat juhlajärjestelyjen sujuneen omalla painollaan. 110-vuotisjuhlaa vietetään Suolahdessa hotellinmäellä lauantaina 8. syyskuuta. Illalla Ravintola Keiteleessä muistellaan seuran pitkää historiaa ja tavataan tuttuja ja laitetaan jalalla koreasti Up Beatin tahtiin. 

– Tarjoamme koko perheelle puuhaa ja liikunnan riemua erilaisten toimintapisteiden ja mukavan tekemisen myötä. Luvassa on tietenkin temppuradan ja liikunnallisten juttujen lisäksi nokipannukahvia, makkaraa ja juhlakahvit. 

Juhlakahvit tarjotaan Ravintola Keiteleessä musiikkiesityksen kera. 

Sanni Möller laulaa Ville Riihimäen säestämänä, puheenjohtajat vinkkaavat. 

Suolahden Urhon edustusjoukkue aloittaa hallikauden Suolahdessa pelaamalla harjoitusottelun Varkauden Warkista vastaan. 

– Ilonaiheita on riittänyt myös jääkiekon osalta, kun Urho nosti viime kaudella divaripaikkaansa kakkoseen. 

Jääkiekon lisäksi urholaiset ovat niittäneet mainetta salibandyn ja yleisurheilun parissa. 

– Toki entinen voimalajimme paini on yhä voimissaan. Urhon paidassa pelataan jalkapalloa ja harrastekoripalloa, hiihdetään ja voimistellaan. Tämä kesä on näyttänyt siltä, että heittolajit ovat nousussa. Erilaiset liikuntakerhot vetävät eri-ikäisiä kuntoilijoita ja harrastajia, Lamminniemi kertoo. 

Koska historia on pitkä, on matkalle mahtunut valtavan suuri määrä urheilijoiden ja voimistelijoiden lisäksi erilaisia toimijoita: valmentajia, kannustajia, huoltajia, sponsoreita ja toimitsijoita sekä niitä tuiki tärkeitä talkoolaisia, joiden työpanos on seuralle vielä tänäkin päivänä kullan arvoinen. Kymmenen vuotta sitten seuran puheenjohtajana toiminut Kari Kiiskinen kertoi seuran 100-vuotisjuhlissa suurimman haasteen olevan lasten lähiliikuntapaikkojen ja niissä tarjottavan toiminnan tukeminen. Nämä haasteet on voitettu, mutta uusia on tullut tilalle. 

– Onneksi meillä on vielä urheilukenttä, vaikka se onkin surkeassa kunnossa! Kentällä kokoontuu kesästä toiseen satoja lapsia kesäkisaamassa. Lasten ja nuorten yleisuheiluinnostus ei ole laantunut, vaikka puitteet ovat surkeat. Suurin haaste tällä hetkellä on valmentajien ja talkoolaisten saanti, Riihimäki sanoo. 

Puheenjohtajakaksikko iloitsee, kun kaupunki lähtee vihdoinkin parantamaan kentän fasiliteetteja. Surkeat huoltorakennukset ovat kohta historiaa. Suurta ilonaihetta antaa myös seurayhteistyö Äänekosken Urheilijoiden kanssa. 

– On upea juttu, ettei politiittisesti jääräpäinen ajattelu näy enää urheilussa! Meillä on hyvää valmennusyhteistyötä ja osallistumme yhdessä myös kisajärjestelyihin, Riihimäki jatkaa. 

Riihimäki ja Lamminniemi toivottavat kaikki tervetulleiksi juhlimaan 110-vuotiasta Urhoa. Hotelli Keiteleen aulaan rakentuu juhlapäivän ajaksi Urhon pitkään ja upeaan historiaan sukeltava näyttely. 

– Erityisen mukavaa olisi, jos paikalle tulisi porukkaa muistelemaan saavutuksia, kommelluksia, voittoja ja tappioita. 110 vuoteen mahtuu paljon uskomaton määrä tarinoita, Riihimäki huokaa.  

Urhon 110-vuotisjuhlat lauantaina 8.9. 

klo 12-15 Hotelli Keiteleen piha-alueella koko perheen toimintapäivä juhlakahvineen

klo 17 Suolahden jäähallilla Urhon edustusjoukkueen harjoitusottelu Warkista vastaan

klo 20 alkaen tanssit ja muistelut Ravintola Keiteleessä

Lue Urhon historian lyhyt oppimäärä ÄKSän verkossa. Juttu julkaistaan lauantaina 8.9. klo 8

Vastaa