A Night at the Highschool -tribuuttikonsertissa kuullaan Queenia lukion salin täydeltä


Niko Dahlblom laulu (vas), Petteri Sällinen kitara, Reino Sihvonen rummut, Jaakko Uljas piano ja laulu ja Wilhelmi Poikonen piano, stemmat ja basso. Kuvasta puuttuu basistina toimiva Niko Ruppert

Äänekosken lukiolla kuullaan perjantaina Queenin tribuuttikonsertti A Night at the Highschool. 

 

Lukion aulassa istuu viisipäinen poppoo. Ensin hiipii kysymys, mitä Queenin musiikki tällä polvelle merkitsee? Queen elää taas nousukauttaan, kiitos Bohemian Rhapsody -elokuvan. Wilhelmi Poikosen päässä kypsyi lokakuussa ajatus suorittaa lukion musiikkidiplomi juuri Queenin teosten voimalla. Musiikki kiinnostaa, ja paperit ovat vetämässä Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian aineryhmään.

– Olen niin sanotusti kasvanut Queenin tahdissa, sillä isä on bändin suuri fani. Meillä kotona levylautasella pyöri Queenin vinyylit hyvinkin tiukasti. Ja kyllä, juuri Bohemian Rhapsody on biisi, joka on itselleni se merkittävin, Wilhelmi sanoo.

Kyseinen mammutti on vuonna 1975 julkaistulta albumilta A Night at the Opera, ja se pompsahti Queenin ensimmäiseksi listaykköseksi ja on bändin suurin singlemenestys. 

– Se on speciaali, jonka kuuleessa tulee kylmät väreet, Wilhelmi sanoo.

Konsertissa kuullaan tusina Queenin kappaletta. Bändi painottaa, etteivät he näyttele Queenia, ja ettei solistina toimiva Niko Dahlblom aio somistaa itseään muhkeilla Freddie Mercury -viiksillä. Pojat myöntävät, että vuoden 1985 Live Aid konserttitaltionti Lontoon Wembleyn stadionilla on katsottu moneen kertaan.

– Mutta tässä konsertissa Queen ei ole se pointti vaan ne biisit, Dahlblom sanoo.

Kappaleet ovat Wilhemin mukaan sopivan vaikeita musiikkidiplomia ajatellen. Hän tarttuu konsertin aikana bassoon ja mikrofoniin sekä istahtaa pääinstrumenttinsa pianon ääreen.

Bändi kiittelee Äänekosken lukion puitteita opiskella musiikkia.

– Ollaan saatu tehdä paljon musajuttuja, ja kannustusta harrastukselle löytyy opettajienkin taholta.

Pari kuukautta kestänyt harjoittelu päättyy perjantaina, kun bändi astelee yleisön eteen.

Queen tribuuttikonsertti A Night at the Highschool Äänekosken lukiolla perjantaina 5.4. klo 20

 

 

Vastaa