Äänekoskella akuutti lääkäripula: ajanvarausajat tukossa marraskuulle asti


Lääkäreitä ei olla saatu terveyskeskuksemme ovesta sisään yrityksestä huolimatta.

Äänekosken terveykeskuksen ajanvarausajat ovat käytännössä katsoen varatut marraskuulle saakka. Tukala tilanne ajanvarausten suhteen tuli, kun talossa sijaisina olleet lääkärit lähtivät syyskuun taitteessa muualla. 

 

Syyskuun ensimmäisenä arkipäivänä on kaikki syyskuun ajat lääkärille jo varatut. Ylilääkäri Keijo Lukkarinen kertoo, että sama tilanne on jo lokakuunkin osalta, jolloin aikoja myös on niukasti tarjolla. 

– Valitettavasti asia on nyt näin. Kesällä tilanteemme oli toinen: lääkärille sai aikoja viikottain. Lääkäritilanteemme muuttui suhteellisen nopeasti ja osin myös yllättäen kesän jälkeen, Äänekosken ylilääkäri Lukkarinen sanoo ja pahoittelee tilannetta. 

Äänekosken terveyskeskuksessa työskentelee normaalisti 15-16 lääkäriä. Nyt vain 12-13. Onneksi kuitenkin marraskuussa näyttää jo paremmalta. 

– Meiltä puuttuu nyt kolmesta neljään lääkäriä. Emme ole aktiivisesta yrityksestä huolimatta saaneet rekrytoitua lääkäreitä alkusyksylle, Lukkarinen harmittelee. 

Koska ajanvarausaikoja ei ole, tämä tietää päivystysvastaanotolle ruuhkaa eli pitkäksi venähtänyttä odotusta.

– Näin se menee, ikävä kyllä. Jos on kyseessä pitkäaikaissairauden konsultointi, sitä voi siirtää muutamalla viikolla eteenpäin. Akuutimman asian ollessa kyseessä voi toki tulla päiväpolille tai päivystysvastaanotolle. 

Internetissä voi seurata päivystysvastaanoton jonotustilannetta tästä.

Vastaa

 1. Tapani Olli

  Olen maksanut veroja yli 50 vuotta. Näköjään turhaan. Uusi kallis sairaalakin on jo pieni ja osittain täysi susi. Hyvin menee, mutta menköön.

  Vastaa
 2. Make

  Odotellaan sotea että saadaan neuvot ja työteho ohjeet ammattilaisilta et saataisiin kalliin terveyskeskus sairaalan tehot nostettua sen ajanmukaiselle tasolle. Itse olen käynyt seuraamassa TK. Toimintaa joka ei vastaa tätä nykypäivää.

  Vastaa
 3. Marika(ex-paikkakuntalainen)

  Missähän vika, kun ei lekurit pysy ?kannattaakohan katsoa peiliin?

  Vastaa
 4. Olavi

  Nyt kun valmisuu uusi silta, niin ohikulkijoita riittää eli eivät pysähdy takuulla sen kummemmin lääkärit kuin muutkaan tälle kylälle vaan painavat ´´tallan pohjaan´´kohti pohjoista!
  Mitä tulee näihin terveyspuolen juttuihin, niin kaikille huonokuntoisille kapseli mukaan käydessään lääkärin pakeilla. Luonnollisesti yhteiskunta kustantaa kapselin jonka ´´väsähtänyt´´voisi ottaa kotonaan kun alkaa tuntua että se on nyt tässä! Piikki voisi olla tehokkaampi…olen ollut aikoinaan lähiomaisen vuoteen vierellä saattamassa, kun alkoivat viimeiset kivut. Lääkäri käski hoitajan hakea ´´kipupiikin´´. Hoitaja tuli piikkinsä kanssa, katsoi minua silmiini sängyn toiselta puolen..minä nyökkäsin. Omaiseni pääsi kärsimyksistään…jonkin ajan kuluttua hän vain huokasi syvään ja ´´nukahti´´…kaunista ja siistiä, eikö totta?
  Tällä on tietysti kääntöpuolensa, eli lääkäreitä ja hoitajia joutuu työttömäksi kun ei ole potilaita ja yksityiset lääkäriasemat menisivät konkurssiin. Euroja ei kilisisi osakkaiden laariin! Tämä ´´visioni´´= aistiharha, voisi olla kannustimena kaikille ´´räsäsille´´ ja muiile eutanasian vastustelijoille…

  Vastaa
 5. Pate

  Laiton tilanne. Jos ei julkiselle saa aikoja, on hoitotakuun nojalla päästävä samaan hintaan yksityiselle.

  Vastaa