Äänekoskella haluja korottaa pysäköintivirhemaksua


Merkki sen kertoo kuinka pysäköidä – sitä kun noudattaa, niin hyvä niin.

Kaupunginhallitus saa päätettäväkseen pysäköintivirhemaksun tuntuvan korotuksen. Äänekoskella pysäköintivirhemaksu on 30 euroa. Nyt maksua halutaan korottaa 50 euroon. 

 

 

Äänekosken keskusta on pohjoisen Keski-Suomen merkittävin kaupallisten ja julkisten palveluiden keskittymä. Henkilöautoliikenteen tiheys keskustassa on erityisesti arkipäivisin varsin huomattava. Liikennemäärien perusteella Äänekosken keskusta rinnastuu Jyväskylän Palokkaan, Tikkakoskeen ja Vaajakoskeen kuin maaseutumaisten kuntien kirkonkyliin.

Pysäköintipaikkojen niukkuus Äänekosken keskustan liikehuoneistojen edustoilla ja muualla keskustassa on omiaan lisäämään virhepysäköintiä, joka haittaa liikenteen sujuvuutta ja katujen talvikunnossapitoa sekä heikentää varsinkin kevyen liikenteen kohtaamaa turvallisuustilannetta.

Erityisen ongelmallinen on yleistynyt tapa pysäköidä risteykseen tai viittä metriä lähemmäs risteävän ajoradan lähintä reunaa, koska tällöin risteykselle suunniteltu, turvallisuuden edellyttämä näkemäalue ja kookkaiden ajoneuvojen vaatima kääntymistila eivät käytännössä toteudu.

– Matalalla pysäköintivirhemaksulla ei ole riittävää ennaltaehkäisevää vaikutusta, mikä osaltaan ilmenee toistuvana pysäköintinä myös nimenomaisen pysäköintikieltomerkin vaikutusalueella esimerkiksi Kauppakadun varrella, esityslistassa linjataan.

Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se päättäisi esittää sisämi- nisteriölle pysäköintivirhemaksun korottamista Äänekosken keskusta-alueella nykyisestä 30 eurosta 50 euroon. Keskusta-alue käsittäisi tässä yhteydessä seuraavat kaupunginosat: Äänekosken keskusta, Piilolanniemi, Pukkimäki, Koulunmäki, Kirkonmäki, Ääneniemi, Hiskinmäki, Laajalahti, Karhunlähde, Kotakennäs, Koukkuniemi, Römmi-Likolahti, Markkamäki, Mustaniemi ja Mämmensalmi. Tämä alue on rajattu oheiselle kartalle.

– On tarkoituksenmukaista, että esitykseen sisällytetään varsinaisen kaupallisen keskustan ohella sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat asuinalueet, liikunta- ja virkistyspaikat sekä teollisuusalueet. Muissa kaupunginosissa voimassa olevaan pysäköintivirhemaksuun ei esitettäisi korotusta, hallintojohtaja Aleksi Heikkilä valmistelee.

Vastaa

 1. Pelleri

  Onko joku oikeasti saanu pysäköintivirhemaksun Äänekosken keskustassa?
  En oo kuullu moisesta..taitaa olla urbaani legenda.

  Vastaa
  1. Teppo Virkki

   tuskimpa,kun viranhaltijatkin useaankin eri otteeseen silmien edessä…ajavat ohi niinkuin ei mitään näkisi????

   Vastaa
 2. Minna Kuusjärvi

  Itse ajattelin samaa, sakottaako täällä kukaan pysäköintivirheistä. En ole ainakaan kuullut…

  Vastaa