Äänekoskella vietetään asunnottomien yö -tapahtumaa – ennaltaehkäistään asunnottomuutta


YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vietetään vuosittain Asunnottomien yötä. Tapahtuma järjestetään myös Äänekoskella.

Siniaalto Ry järjestää tiistaina 17. lokakuuta Asunnottomien yö -tapahtuman Äänekoskella.

 

Tapahtumassa pääsee tutustumaan Siniaallon toimintaan ja luvassa on muun muassa keskustelua asunnottomuudesta ja asunnottomuuden ennaltaehkäisystä.

– Olemme järjestäneet tapahtumaa aiemminkin esimerkiksi torilla ja kaupungintalon edessä. Nyt haluttiin, että ihmiset pääsisivät tutustumaan samalla meidän toimintaan ja päätettiin pitää se täällä omissa tiloissa, kertoo Sofia Hakkarainen Siniaalto ry:stä.

Asunnottomien yö on valtakunnallinen tapahtuma ja eri toimijat järjestävät sitä ympäri Suomea.

– Vastaavanlainen tapahtuma järjestetään muun muassa Laukaassa. Meille tulee pihaan Pipobaarin vanha paloauto ja luvassa on myös makkaran paistoa, Hakkarainen sanoo.

Siniaalto Ry toimii päihdekäyttäjien päiväkeskuksena.

– Meillä on 30 maksavaa asiakasta, jotka asuvat täällä ja noin 30 asiakasta käyvät vierailemassa päiväkeskuksessa. Meiltä saa esimerkiksi seuraa, ettei tarvitse olla yksin sekä ihan konkreettista apua, Hakkarainen kertoo.

 

Asunnottomien yö -tapahtuma tiistaina 17.10 klo 17–02, Äänekoskella Lähteenkatu 4:n alapihalla, Siniaalto Ry:n päiväkeskuksessa

Vastaa