Äänekoskelle 77 asumisoikeusasuntoa – muuttamaan pääsee kesällä 2019


Äänekoskelle valmistuu kaksi asumisoikeuskohdetta, joiden suunnittelussa on panostettu yhteisöllisyyteen. Asunnot tulevat olemaan myös esteettömiä. Visualisointikuva: Arkkitehtipalvelu Oy Hiltunen

Avain Yhtiöt rakennuttaa Äänekosken keskustaan Rautatienkadulle kaksi asumisoikeuskohdetta, joihin tulee yhteensä 77 asuntoa.

 

Rakennusurakoitsijana hankkeessa toimii Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomi. Rakentamisen on tarkoitus alkaa ensi vuoden helmikuussa, arvioitu valmistuminen ajoittuu kesälle 2019.

Nyt rakennettavat Avain Asumisoikeus Oy:n omistukseen tulevat kerrostalot ovat Äänekosken ensimmäiset asumisoikeustalot. Kiinnostus saada Äänekoskelle asumisoikeusasuntoja on ollut suurta, ja esimerkiksi Äänekoskella alkuvuodesta järjestetyssä asumisoikeusillassa oli paikalla jopa noin 200 osallistujaa.

– Järjestämme torstaina 7. joulukuuta Äänekosken kaupungintalolla kaikille kiinnostuneille uuden infotilaisuuden, jossa esittelemme kohteiden tarkemmat suunnitelmat ja projektin aikataulun. Samana päivänä käynnistyy myös asuntojen ensimmäinen hakuaika, kertoo Avain Asumisoikeus Oy:n toimitusjohtaja Maarit Toveri.

– Äänekosken hanke on meille erityisen merkittävä. Siinä toteutuvat sekä kumppanuustoimintamalli että strategiamme mukainen kohtuuhintaisen asumisen mahdollistaminen, sanoo Pohjola Rakennus Oy Keski- ja Itä-Suomen toimitusjohtaja Tomi Jukola.

Vastaa

  1. aksa Artikkelin kirjoittaja

   Klo 16.15 alkaa kahvitus ja varsinainen info-tilaisuus klo 16.30.

   Vastaa
 1. MOT

  Tietoa aiheeseen liittyen:

  YLE MOT: Asumisoikeusasukkaiden todellisuus: Tasausta vai kasausta?

  YLE MOT: Asumisoikeusasunnot – suuri puhallus.

  Vastaa