Äänekoskelta mukana kolme bussilastillista #Äänityöttömälle -mielenilmauksessa


Mielenilmaus keräsi väkeä Senaatintorille arviolta 10 000.

SAK:n Helsingin Senaatintorilla tänään järjestämään #Äänityöttömälle -mielenilmaukseen osallistui poliisin arvion mukaan noin 10 000 ihmistä. Mukana oli kolme bussilastillista mielenilmaisijoita myös Äänekoskelta. 

 

Mielenilmauksella Suomen suurin palkansaajajärjestö SAK vauhditti vaatimustaan aktiivimallin perumisesta. Myös työttömien karensseja kiristävän aktiivimalli kakkosen valmistelu on SAK:n mukaan keskeytettävä. ÄKSän tietojen mukaan Keski-Suomesta oli busseja liikkeellä kymmenkunta. Äänekoskelta mukana oli kaksi SAK:n liittojen linja-autoa ja yksi Paperiliiton bussi. Bussiemäntä Sirpa Martins sanoo tunnelma Senaatintorilla olleen hyvä.

– Ihmiset ovat selkeästi valmiimpia positiiviselle muutokselle kuin päättäjät. Hallituksen tarjoama ratkaisu ei pidä sisällään arjen turvaa, jos aktiivimalli hyväksytään se tulee romuttamaan niin työttömien kuin työssäkäyvien hyvinvointia. Työelämä on murroksessa, palkan pitää olla riittävä ja työelämässä pitää jaksaa, Martins sanoo.

Martinsin mukaan hallitus on itse ongelmien takana.

– Koulutuksen leikkaaminen vähentää osaavan ja ammattitaitoisen työvoiman saamista. Hallitus ajaa itse ratkaisuillaan Suomen kilpailukykyä alas, Martins laskee.

Jari Korhonen ja Kimmo Kinnunen Teollisuusliitto 115 osallistuivat mielenilmaukseen.

Suolahden Työttömät ry:n banderollipajan yksi aikaansaannos.

 

 

 

 

 

Vastaa

  1. Kari Oksanen

    Hieno homma, että meikäläisiä edes jotkut puollustaa. Terveisin yli-ikäinen papparainen, joka on samalla viivalla 20 vuotiaitten kanssa.

    Vastaa