Äänekosken kirjastolla katsotaan Pohjois-Norjan upeisiin maisemiin


Tamperelainen tietokirjailija ja luontokuvaaja Harri Ahonen saapuu Äänekosken kirjastolle komeiden kuvien ja upeiden tarinoiden kera.
Ahonen on kirjoittanut kolme, kustannusyhtiö Tammen julkaisemaa tietokirjaa, joista ensimmäinen Pohjois-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin vuonna 2014.
– Kirja on saanut hyvän vastaanoton niin kriitikoiden kuin yleisön keskuudessa ja siitä on otettu jo neljä painosta. Toinen kirja, Keski-Skandinavian vaellusreitit julkaistiin helmikuussa 2016 ja myös se on saanut hyvän vastaanoton. Kolmannen kirjan nimeltä Pohjois-Norjan rannikkoreitit kustannusyhtiö Tammi julkaisi huhtikuussa 2017 ja sekin on yltänyt toiseen painokseen. Kaksi ensimmäistä kirjaani on julkaistu Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa vuonna 2017. Neljäs kirjani julkaistaan ensi keväällä 2019, Ahonen luettelee.
Äänekosken pääkirjasto on Ahosen pitämään luentoa Pohjois-Norjan rannikon, vuonojen ja saariston kauneimmista päiväretkikohteista, josta hyvänä esimerkkinä käy Tromssan kaupungin lähitunturit, upeat Vesterålenin ja Lofoottien saaristot sekä tarunhohtoinen Nordlandin rannikko.
– Luennolla syvennytään rannikon ja saariston retkeily- ja suojelualueisiin, kuten esimerkiksi Sjunkhattenin kansallispuistoon, joka on omistettu lapsille ja nuorille. Pääosassa on lisäksi eläimistö, kuten lunnit, hylkeet ja valaat sekä tietenkin paikallinen retkeilykulttuuri.
Harri Ahonen Äänekosken kirjastolla torstaina 11.10.2018 kello 18.00 

Vastaa