Äänekosken Moottorikerho Ry avaa tänään tiloihinsa nuorille suunnatun mopopajan


Äänekosken kaupungin ”Onko ideaa” kilpailusta syntynyt Mopomiitti kehittyi mahtavaksi yhteistyöksi Äänekosken Moottorikerho Ry:n ja paikallisten nuorten välille. 

 

Mopomiitti idean takana olivat Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa opiskelevat Valtteri Kautto, Eero Pigg ja Tuukka Lihavainen, jotka ideoivat kilpailussa Äänekoskelle omaa mopomiittipaikkaa.

Taustaa: Nuorten Suomi Ry palkitsi Äänekosken Mopomiitin vuoden 2018 Nuorisotekopalkinnolla Jyväskylässä 15.3. Mopomiitti on Äänekosken kaupungin, Valtran sekä paikallisten mopoharrastajien yhteistyössä järjestämä tapahtuma, joka kokosi mopoharrastajat ja runsaslukuisen yleisön Valtran viralliselle traktoreiden koeajoradalle Suolahteen kahdesti vuoden 2018 aikana.

Mopomiitti toimi yhteistyön aloittajana nuorten ja Äänekosken Moottorikerho Ry:n välillä ja viimeisempänä Moottorikerho Ry perusti tiloihinsa nuorille suunnatun mopopajan, jossa nuoret mopoharrastajat voivat rassailla kulkupelejään ja viettää aikaa yhdessä. Äänekosken Moottorikerholla oli omissa tiloissaan, Rautatienkatu 23:ssa tyhjä tila, joka sopi mopopajaksi.

– Olemme pohtineet vuosia, miten aktivoisimme nuoria mukaan kerhon toimintaan, kun keski-ikämme nousee ja kerho uhkaa muuten kuihtua. Niinpä aloimme suunnitella nuorten kanssa mopopajaa, johon kuka vaan saa tulla ja siellä on työkalut sekä ohjausta. Varaosat pitää tuoda itse, sanoo Äänekosken Moottorikerhon hallituksen jäsen Sami Kalliokoski.

Hän kiittää sponsoreiksi mukaan lähteneitä yrityksiä, jotka ovat lahjoittaneet pajaan muun muassa työkaluja. Paja on auki 2-3 iltaa viikossa ja tarpeen mukaan. Tarkemmat aukioloajat kerrotaan lähiaikoina.

– Pajaan ovat tervetulleita kaikki nuoret, joilla on mopo. Kaikilla ei ole kotona tiloja, työkaluja tai apua. Siksi olen iloinen, että saimme yhteistyöllä pajan perustettua, Kalliokoski sanoo.

Äänekosken kaupungin nuorisotoimi tukee mopopajan toimintaa 1000 eurolla ja Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto lahjoitti mopopajalle MIG/MAG hitsauslaitteen.

Äänekosken kaupungin ja Poken lisäksi mopopajaa ovat tukeneet seuraavat paikalliset yritykset: Valtra Oy, AGCO Suomi Oy, Vianor Äänekoski, Kosken Varaosapojat Oy, Earthpac Oy, K-Rauta Äänekoski, Äänekosken Kiinteistöhoito, Etra Äänekoski, Mohako Oy, Laserkeskus Saarijärvi, Tarvikekeskus, Tokmanni, Mainostyöt Ijäs

Mopopajan avajaiset ovat 15.4. klo 17, Rautatienkatu 23.

Vastaa