Äänekosken SM-hiihtojen kisapäivät varmistuneet


(arkistokuva)

Hiihdon SM-kisat hiihdetään Äänekoskella maaliskuun viimeisenä viikonloppuna 29.-30.3.2019. Äänekoskella lajeina on naisille ja miehille perjantaina parisprintti perinteisellä tyylillä, lauantaina miehet 15 km ja naiset 10 km väliaikalähtö vapaalla tyylillä ja sunnuntaina miehet 15 km ja naiset 10 km takaa-ajolähdössä perinteisellä tyylillä.

 

Kisoihin odotetaan 200-300 Suomen kärkihiihtäjää päivittäin mittelöimään keskinäisestä mestaruudesta. Kisat hiihdetään vuoden 2017 nuorten SM-kisoista tutuilla laduilla Äänekosken liikuntapuistossa, jossa kierretään loppuosaltaan nousujohteista 5 km hiihtolenkkiä. Vaativuutta hiihtoradalle on saatu hiihtokierroksien myötä riittävästi. Myös katsojalle kisakokemus muodostuu jännittäväksi, kun kisan aikana pääsee seuraamaan useampaan kertaan suosikkihiihtäjänsä menoa.

Kaupungissa ollaan valmiita ottamaan vastaan jopa 5000 katsojaa kisa-alueen eri katsomoalueille. Kilpailuajankohta maaliskuun lopussa on hyvä pakkasten suhteen, mutta lumen riittävyys voidaan joutua varmistamaan keinolumella. Lämpimän ja aikaisen kevään sattuessa lumetukseenkin on varauduttu.

Äänekoskella on vahvaa kokemusta hiihtokisojen järjestämisestä takavuosilta. Suurimpia ovat vuonna 2013 järjestetty Hopeasomman loppukilpailut ja vuoden 2017 nuorten SM-hiihdot. Aikuisten SM-hiihdot antavat uutta potkua koko Äänekosken seuratoiminnalle ja elävöittävät koko kaupungin toimintaa kevättalvella. SM-kisojen myötä Äänekoski profiloituu yhä vahvemmin suurten urheilutapahtumien järjestäjänä ja ennen kaikkea liikuntakaupunkina.

Vastaa