Äänekosken suutari lopettaa toimintansa – paikalle etsitään uutta yrittäjää


Vielä hetken aikaa Johanna Salmen voi löytää työn touhusta Viiskulman suutariliikkeestä.

Äänekosken suutari, eli Pikasuutari Avainpalvelu Salmi sulkee ovensa elokuun loppuun mennessä.

 

15 vuotta suutarin hommia tehneet Jarno ja Johanna Salmi ovat koko kevään miettineet Viiskulmassa sijaitsevan suutariliikkeen lopettamista ja nyt vaikea päätös on tehty.

– Olemme tehneet tätä niin pitkään, että nyt on aika siirtyä eteenpäin. Haluamme tehdä jotain muuta, kertoo Johanna Salmi.

Salmet lähtivät alunperin suutareiksi Äänekoskelle Helsingistä, kun aiempi suutari menehtyi.

–Aloitimme suutarina noin 15 vuotta sitten, kun Jarnon suutarina toiminut eno sairastui astmaan. Siitä me sitten vain jatkettiin toimintaa. Seitsemän vuotta sitten lähdettiin tänne katsomaan millaista täällä on. Muutimme tänne liikkeen perässä, mutta nyt jos jostain löytyisi uusi suutariliike emme muuttaisi sen takia enää toiselle paikkakunnalle. Aiomme lopettaa suutaritoiminnan kokonaan, Salmi kertoo.

Työvoimatoimistolle ja toriin on laitettu ilmoitukset suutarin lopettamisesta, ja on kerrottu, että paikalle etsitään uutta omistajaa. Salmi haluaa kiittää suutarin asiakkaita niistä seitsemästä vuodesta, jotka he ovat suutaria Äänekoskella pitäneet.

– Lopetus ei johdu asiakkaista, vaan päätös tuli omasta tahdosta ja olemme kiitollisia kaikille asiakkaille. Toivotaan, että löydettäisiin uusi omistaja ja joku tulisi jatkamaan toimintaa, Salmi sanoo.

Vastaa

 1. Jukka

  Harmi. On ollut hyvä ja edullinen palvelu. Toivottavasti joku käsityöstä kiinnostunut löytyy jatkamaa perinteikästä suutariliikettä.

  Vastaa
 2. Juha Takala

  Tosi harmi. Toivottavasti löytyy uusi yrittäjä. Suutaria tarvitaan jatkossakin. Kiitos nykyisille yrittäjille.

  Vastaa
  1. HP:nen

   Vain sellainen kaupunki menestyy missä on suutari ja viinakauppa- miksi näin? – perustellen – siellä missä on edellä mainitut liikkeet siellä molemmissa käytetään kenkiä.

   Vastaa