Äänekosken talous näyttää hyvälle – vuoden 2017 tulos jäämässä noin kuuden miljoonan verran plussalle


 

 Uusimpien talousarviomuutosten valossa tämän vuoden tilit jäisivät talousjohtaja Tapani Hämäläisen mukaan noin kuusi miljoonaa euroa ylijäämäiseksi.

 
– Tässä on vielä kolme kuukautta aikaa, mutta nyt näyttää hyvältä, Hämäläinen sanoo.

Talousarviomuutoksia tehdään muun muassa maankäytön ja elinvoimayksikön budjetteihin. Suurin muutos tulee verotuloista. Verotuloja tulee kertymään tänä vuonna noin  neljä miljoonaa odotettua enemmän. Myös kaavoituksen osalta saadaan yli 2 miljoonaa euroa odotettua parempi tulos, kun maankäyttötontteja on kaavoitettu asuin-  ja liiketonteiksi.

Miinusta talousarvioon tuovat budjetoitua suuremmat työmarkkinatuoen kuntaosuudet (430 000 euroa) ja maa-ja metsätilojen kaavoitustappiot (208 000 euroa).

Kaiken kaikkiaan muutosten yhteisvaikutus parantaa kaupungin tulosta yli 5,5 miljoonalla.

Hämäläinen muistuttaa, että vaikka tulos näyttää tällä hetkellä hyvältä, on syytä muistaa, ettei rahaa alkaa vielä tuhlailemaan.
– Vaikka nousu on nyt ollut selvää, se ei tule jatkumaan tällaisena. Ensi vuosi ei tule olemaan yhtä hyvä. On myös varauduttava siihen, että sote- ja maakuntauudistus muuttamaan kaupungin tulopohjaa merkittävästi,  Hämäläinen sanoo.

Kaupunginhallitus käsittelee tämän vuoden talousarviomuutoksia kokouksessaan maanantaina 2. lokakuuta. Katso esityslista kokonaisuudessaan täältä. 

Vastaa