Äänekosken työttömyysprosentti ennätysalhaalla!


Äänekoskella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli syyskuun lopussa 14,0 prosenttia. 

 

Äänekoskella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on laskussa. Työttömiä työnhakijoita oli kesäkuun lopussa yhteensä 1 319 henkilöä eli 15,5 prosenttia koko työvoimasta ja syyskuun lopussa ainoastaan 14 prosenttia.

Keski-Suomessa on lähes 4 500 työtöntä vähemmän kuin viime vuonna. Syyskuussa seitsemässä kunnassa työttömyysprosentti oli alle kymmenen.

Keski-Suomessa oli syyskuun lopussa yhteensä 15 353 työtöntä työnhakijaa, joka on 22,6% vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja 848 henkilö vähemmän kuin kuukausi sitten. Tällä hetkellä työttömien työhakijoiden osuus työvoimasta on 12,0%.

Työttömien työnhakijoiden ja lomautettujen määrä on jatkanut laskuaan vuoden taikaseen verrattuna sekä avoimien työpaikkojen määrä kasvonut.

Vastaa

  1. Vierailija

    Sehän hyvä että työttömyys jatkaa laskuaan. Tosin juuri tämän päivän maakuntalehdessä on taulukko, jossa Äänekoski on 14,0 prosentillaan (syyskuu 2017) kolmanneksi viimeisenä Keski-Suomen kuntien työttömyysasteiden vertailussa. Koko maan työttömyysaste on 10,5 % ja Keski-Suomen 12,0 %. Eli vaikka suunta on oikea, niin kyllä tekemistä vielä riittää että päästäisiin edes keskiarvojen tasolle.

    Vastaa