Äänekoski merkitsee mahdollisuuksia


Äänekosken vapaa-aikajohtajaksi valittu Paula Kemppainen vastaa puhelimeen työpaikaltaan Soinin vapaa-aikatoimistosta. Juuri tarkastettu kaupunginvaltuuston pöytäkirja tarkoittaa Kemppaiselle sitä, että edessä on muutto Äänekoskelle.

 

 

Äänekoski on Kemppaiselle varsin vieras ympäristö. Kun Äänekoskella, ei entuudestaan asu tuttujakaan.

– Olen käynyt Äänekosken kirkossa konsertissa, katsomassa sählymatsia ja syömässä jossain ravintolassa, Kemppainen luettelee.

Hän on aidosti iloinen valinnastaan. Äänekosken vapaa-aikajohtajan pesti kiinnosti, sillä paikkaa haki 40. Kun Sote tulee, vapaa-aikapuoli nousee yhdeksi tärkeimmäksi hallintokunnaksi kaupungissamme.

– Olen enemmän kuin innoissani vastaanottamaan tehtävän. Tämä on ensimmäinen työpaikka, jota haen nykyisestä toimestani. Jo hakupapereita laittaessani olin tosissani liikenteessä, Kemppainen sanoo.

 

NYT ONKIN hakusessa asunto. Kemppaisen perheeseen kuuluu mies ja yksi lapsi sekä koira, kahdeksanvuotias saksanseisoja.

– Olemme toki jo seuranneet Äänekosken asuntotarjontaa. Koira asettaa vaatimuksia asunnolle, eli kerrostalo ei tule kysymykseen, Kemppainen miettii.

Hän kertoo, että edessä on paljon muutakin erilaisia käytännön juttuja.

– Mutta ensin pitää viettää joulu, sillä joulunpyhät sotkevat tarkempia suunnitteluja.

 

YMMÄRRETTÄVÄSTI Kemppainen ei osaa lähteä vielä ennustamaan ensi vuodelle tarkasti, miltä Äänekoskella vuosi 2018 näyttää. Hän ottaa kuitenkin kristallipallon pöytälaatikostaan ja kurkistaa siihen.

– Toivottavasti hallihankkeet etenevät sujuvasti. Näyttää siltä, että Äänekoski porskuttaa eteenpäin vahvasti ja vireästi, Kemppainen ennustaa.

 

ENTÄ MITÄ uudelle äänekoskelaiselle ja helmikuussa työnsä aloittavalle virkamiehellemme sana Äänekoski tuo ensimmäisenä mieleen?

– Mahdollisuuksia, Kemppainen sanoo hetkeäkään empimättä.

Vastaa