Äänekoski pääsi kansanedustajakantaan 20 vuoden odottelun jälkeen: Juho Kauton tie aukesi eduskuntaan


”Kippis ja kiitos!” Juho Kautto valittiin eduskuntaan.

Suolahden kansantalolla on kansanjuhlan tuntua, kun äänekoskelaisehdokas Juho Kautto raivasi tiensä eduskuntaan kolmannella yrittämällä. 

 

3851 äänellä kimposi Markkamäessä syntynyt, Sumiaisten Rautionmäellä asuva Juho Kautto puolueensa kärkeen Keski-Suomessa ja nappasi vasemmistoliitolle eduskuntapaikan takaisin. Vaalivalvojaisissa Kauton tunnelmaa nostattivat myös omat tyttäret, jotka tulivat paikalle halaamaan tuoretta kansanedustajaisäänsä.

– Nyt tuntuu rintalastassa hyvältä, viilipyttynä tuloksia seurannut Kautto sanoo.

Kautto lupaa tehdä työtä sydämellään.

– Teen työtä myös Äänekosken eteen. Teen sen, mitä tehtävissä on, Kautto lupaa.

Uusi edustaja sanoo, ettei paikka lohjennut hänen omilla tekemisillään.

– Minulla oli huikea kampanja, ja huikean ahkerat ja osaavat tekijät ympärilläni. Kiitos jokaiselle mukana olleelle, ja suuri kiitos jokaisesta äänestä jonka sain. Hyvältä tuntuu, taidan pompata kattoon. On kova hyppäys työmarkkinatuelta kansanedustajaksi, Kautto huokaa.

Vasemmistoliitto nappasi Äänekosken äänistä suurimman potin, 22,1 prosenttia.

Vastaa

 1. Pauliina Rusula

  Hupsis! Heti kun lähetin, huomasin että oliham Bellastakin juttu! Voi eiiiii apua! Enpä saa vedettyä takaisin sammakkoani.

  Vastaa
 2. Pentti Salminen

  Onnittelut Juholle. Äänekoski on vihdoin saanut oman kansanedustajan, ja ihan tolkun edustajan on saanutkin. Kova työ ja yhteistoiminta on näyttänyt voimansa.

  Vastaa
 3. kimmo kinnunen

  Mahtavaa, Juho. Lapsuutesi Markkamäki vaihtuu nyt pitkäjänteisen ja kovan työn tuloksena, Arkadianmäeksi. Unelmastasi tuli totta. Onnittelut myös vaalipäällikölle Riikalle ja kaikille Juhon taustalla pitkään työtä tehneille Vasemmistoliiton ”työmyyrille”, Te teitte tämän yhdessä.
  Kaukaa katsottuna, Äänekesken Positiivisen Uutinen pitkään aikaan.
  Jaksamista uuteen haasteeseen.
  terv. Kiinan yleisurheiluliiton keihäänheiton päävalmentaja kimmo kinnunen.
  Beijing Sport University

  Vastaa