Äänekosken kesäkioskit aukesivat – Reserviläiset vierailivat Suolahdessa


Jatkosotaan lähtöä muisteltiin Suolahdessa. Kuva: Äänekosken kaupunki

Suolahden asemalla sijaitsevassa kaupungin kesätyönuorten ylläpitämässä kesäkioskissa riitti vipinää perjantai-iltapäivällä, kun kahvilan asiakkaiksi saapui hyväntuulinen joukko reserviläisiä ja puolustusvoimien henkilöstöä.

Wanhan aseman muistomerkeillä pidettiin Jalkaväkirykmentti 50:n jatkosotaan lähdön muistotilaisuus, jonka osallistujat tilasivat kahvituksen kaupungin kesäkioskista.

-Viime vuonna kahvitus tilaisuuteen tilattiin Luonetjärven Sotilaskoti ry:ltä. Tuolloin tuettiin uuden sotilaskotiauton hankintaa reserviläisten vapaaehtoisella panoksella. Tänä vuonna haluamme tukea nuorten kesätyöllistymistä ostamalla kahvituksen kaupungin kesäkioskista, kertoo perinneupseeri Jarkko Puistovirta.

Äänekosken kaupungin kesäkioskit avautuivat tällä viikolla. Kioskit ovat kaupungin kesätyönuorten ylläpitämiä, ja niitä on kaupungissa kolme. Yksi on Suolahden Wanhalla asemalla, yksi vierasvenesataman lähellä kaupungintalon takana rannassa ja yksi Huuhan puistossa. Kioskeista voi ostaa kahvia, pullaa, jäätelöä, juomia ja makeisia. Leivonnaiset valmistetaan nuorisokeskus Spotissa kesänuorten toimesta. Kioskit ovat auki arkisin kello 10-16.

Vastaa