ABC:n asiakas jätti auton oven lukitsematta – voron matkaan harvinaisia arvolaitteita


Pikkurikollinen sai mojovan saaliin Hirvaskankaan ABC:n pihalta. Äänekoskelaisillekin tuttu noin 45-vuotias mies kokeili parkkipaikalla olleen auton ovea ja huomasi sen lukitsemattomaksi.

Mies nappasi autosta mukaansa laukkuja, joissa oli uhrin laskujen mukaan omaisuutta peräti yli 13 000 euron arvosta. Kalleimmat esineet olivat 4700 euron arvoinen analyysilaite ja yli 2800 euron arvoinen tietokone ohjelmineen.

Uhri oli terveydenhuoltoalalla toimiva yrittäjänainen. Hän menetti voron matkaan monenlaista muutakin tavaraa 310 euron korvalampusta ja 400 euron silmälampusta merkkivaatteisiin, meikkeihin, kännykkään ja kirjoihin.

Yrittäjä sai ehjänä takaisin vain puhelimen. Tietokone palautui käyttökelvottomana, ja kaikki muu omaisuus jäi kateisiin.

TEKOILTANA viime vuoden maaliskuussa mies varasti tavaraa ABC:n pihalla toisestakin autosta. Tuohon autoon mies meni rikkomalla takaoven ikkunan. Tämä varkaus jäi rahalliselta arvoltaan selvästi pienemmäksi.

Mies teki noin 25-vuotiaan vaimonsa kanssa lukuisia rötöksiä myös yhdessä. Osa rikoksista tapahtui Äänekoskella.

Tammikuussa 2016 nainen oli tankannut Lintulahden Nesteellä autoonsa 34 litraa dieseliä ja luvannut maksaa 40 euron laskun myöhemmin. Rahoja ei kuulunut.

Helmikuussa 2016 pariskunta murtautui yhdessä Hotelli Keiteleen tiloihin rikkomalla pääsisäänkäynnin etuoven lasin. Tätä ennen he käänsivät valvontakameran väärään asentoon. Baaritiskin kassakoneesta kaksikon mukaan lähti 480 euroa.

PARISKUNTA teki rikoksia myös Jyväskylässä, Viitasaarella, Pihtiputaalla ja Etelä-Pohjanmaalla ennen kuin Keski-Suomen käräjäoikeus määräsi heidät viime syksynä tutkintavankeuteen. Arvokkain yksittäinen saalis oli kaksikon Keljonkankaalta varastama 9500 euron moottoripyörä.

Myöhemmin oikeus tuomitsi miehen 13 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Nainen selvisi 11 kuukauden ehdollisella.

Kalliita arvokojeita menettäneen naisen omaisuuden arvo oli oikeuden mukaan noin 6900 euroa eli selvästi pienempi kuin uhri ilmoitti. Vakuutusyhtiö oli maksanut naiselle runsaat 5300 euroa. Summaa vähensi osin oven lukitsematta jättäminen eli toiminta suojeluohjeen vastaisesti.

Miehen valitettua tuomiostaan Vaasan hovioikeus käsitteli osaa asioista uudelleen tänä keväänä. Ratkaisu pysyi ennallaan.

Pariskunnan maksettavaksi tuli korvauksia yhteensä noin 20 000 euron edestä.

Vastaa

 1. ; )

  Mullakin jostain syystä aina unohtuu ovet levälleen, jos auto on täynnä kultaa, jalokiviä ja käteistä rahaa.
  No ei todellakaan.

  Vastaa
 2. Katainen Sirkku

  Hirvaskankaalla murtauduttiin omakotitaloon Lauantaina 20.5.2017
  Ikkunasta oli heitetty kiviä sisälle ja tikapuut oli lyöty ikkunan läpi.
  Paikkoja oli hajotettu ja joka ulkorakennuksessa oli käyty .
  Asiasta on tehty rikosilmoitus.Asian tutkiminen jatkuu.

  Vastaa