Aholan joulupuodissa pääsee vanhan ajan tunnelmaan


Aholan joulupuoti ja kahvila avasi ovensa 5.12.2018.

Ensimmäistä kertaa avattu Aholan joulupuoti on kahvila, elämys ja paikka pysähtyä joulukiireen keskellä.

 

Aholan tilan vanha navetta on muuttunut joulun myötä kahvioksi, kun Leila Piilonen perheineen kääri hihat ja ryhtyi tuumasta toimeen. 

– Halusimme avata ei-niin perinteisen kahvilan, jossa voi rauhoittua ja ottaa rauhassa. Kaikilla on kauheasti joulukiireitä, mutta täällä voi pysähtyä ennen kuin lähtee jatkamaan touhuja, Piilonen kertoo.

Navettakahvion lisäksi pihapiirissä on latoon rakennettu joulumaa.

– Siellä on vanha kirkkoreki, joulupukkia sun muuta mistä lapset ovat erityisesti tykänneet. Navetassa  on myös esillä museotavaraa, kuten puhdetyökaluja, Piilonen listaa.

Kahviosta voi ostaa joululeivonnaisia myös kotiin, tai tilata herkkuja joulupöytään. Myös itsetehtyjä käsitöitä ja askarteluja on tarjolla. Ja ensi viikolla, jos lumipeite saadaan maahan asti, on luvassa erityisherkkua:

– Sitten aisakello kilkkaa, nimittäin meillä on rekiajelua hevosella. Lämmikkeeksi glögiä ja piparia, Piilonen maalailee.

Tieto mahdollisista rekiajeluista, kuten puodin aukioloajatkin, löytyvät Aholan joulupuoti ja kahvila –Facebook-sivulta. Vasta viime viikolla avattu kahvila on tarkoitus pitää auki aatonattoon saakka.

– Asiakkaita on käynyt tosi kivasti. Kellään ei ole ollut kiire, ja on istuttu rauhassa tunnelmasta nautiskellen. Juuri niin kuin halusimmekin, Leila Piilonen toteaa.

RIINA NYGRÉN
riina(at)aksa.fi

 

Vastaa