ÄKS

Aino Pulkkiselle 400 metrin Suomen Mestaruus

20.07.2018 22:33 (muokattu 20.07.2018 23:13)
kuva: Ville Kangas

Äänekosken Urheilijoiden AIno Pulkkinen voitti 400 metrin Suomen Mestaruuden perjantaina Jyväskylässä. Pulkkisen voittoaika oli 54.07, joka on samalla 20-vuotiaan juoksijan oma ennätys ja kauden kotimainen kärkiaika.

Pulkkinen myönsi jännittäneensä ennen lähtöä, sillä tiesi luvassa olevan kova kisa. Kovimmat kilpakumppanit olivat alkuerissä jo vakuuttaneet Milja Thureson ja Katri Mustola.

Pulkkinen ja Thureson aloittivat ratakierroksen vauhdikkaimmin, kun taas Mustola tyypilliseen tapaan hieman rauhallisemmin. Loppusuoralle kaartaessa kolmikko oli lähes tasoissa. Pulkkinen onnistui pitämään vauhtinsa parhaiten. Thureson kamppaili tiukasti loppuun asti, mutta joutui lopulta nöyrtymään 14 sadasosalla. Hieman yllättäen lopussa pahiten hyytynyt Mustola jäi lähes puolen sekunnin päähän.

Pulkkinen oli maalin tulonsa jälkeen silminnähden iloinen ja taisi siinä muutama onnenkyynelkin vierähtää.

– En meinannut heti uskoa, että voitin kun tulin maaliin, Pulkkinen kertoi riemuissaan.

Itse kisaan juoksija oli tyytyväinen, vaikka löysi siitä myös parannettavaa.

– Ihan en osaa vielä vauhdinjakoa, kun olen vielä niin vähän kilpaillut tällä matkalla. Lopun hyvä vauhti antoi uskoa siihen, että voi seuraavalla kerralla lähteä vielä vähän kovempaa, Pulkkinen kertoi.

Seuraavaksi Pulkkisella on vuorossa huilipäivä, sillä 200 metrin kilpailu käydään sunnuntaina. Lauantaina juostavaan satasen kisaan Pulkkinen ei osallistu.

Aino ja ensimmäinen Kalevan kisojen kultamitali.

Suolahden Urhoa edustava Saija Seppä oli myös radalla perjantaina 1500 metrin loppukilpailussa. Kisan voitosta käytiin odotetusti kahden kauppa Sara Kuiviston ja Kristiina Mäen kesken. Kuivasto karkasi lopulta voittoon ajalla 4.27,22. Mäen aika oli 4.28,90.

Seppä pysyi hyvin kärjen matkassa hidasvauhtisessa kilpailussa ja kamppaili loppusuoralla prossimitalista yhdessä Nathalie Blomqvistin ja Kaisa Tynin kanssa. Blomqvist vei lopulta pisimmän korren ajalla 4.32,78 Tynin jäätyä neljänneksi vain kolme sadasosaa hitaammalla ajalla. Seppä joutui tällä kertaa tyytymään viidenteen sijaan loppuajalla 4.33,36.

Kovin kauan ei Sepälle palautusaikaa jää, sillä juoksija on seuraavan kerran lähtöviivalla jo lauantai aamupäivällä kun vuorossa on 800 metrin alkuerät. Seppä kuuluu myös tuolla matkalla mitaliehdokkaisiin.