ÄKSöniä Wanhuksille: Omaisten kanssa yhdessä
Suolahden Tupasvillassa vietettiin vanhusten viikolla omaisten päivää.

 

Vaikka omaiset ovat luonnollisesti aina tervetulleita vierailemaan, tällä kertaa heidät kutsuttiin erikseen kahville ja nauttimaan harmonikkamusiikista rakkaidensa kanssa.

– Ehkä teemme tästä uuden perinteen, ja joka vuosi vanhustenviikolla pidämme tällaisen tilaisuuden, Tupasvillan johtaja Sirpa Halla-aho kertoo.

– Tuntuuhan tämä kivalta, kun näkee tuttuja. Onhan täällä paljon lauluhetkiä ja papin juhliakin. Kiva kun on tekemistä, Tupasvillassa pari vuotta asunut Raili Nieminen sanoo.

– On hienoa, kun kaikki pääsevät yhdessä kokoontumaan tähän saliin. Me käydään äidin kanssa pieni lenkki kun tulen käymään,  Railin tytär Sirpa sanoo.

Tupasvillassa saatiin nauttia Äänekosken harmonikkakerhon duettoesityksestä, joka kattoi jälleen kauneimmat vanhan ajan tanssimusiikin helmet, kuten Metsäkukkia ja Satumaa.

– Musiikkihan on tärkeää kaikille. Näkeehän sen, että vaikka ei isosti pääsisikään liikkumaan, niin moni taputtaa käsiä tai napsuttaa jalalla. Tällaista saisi olla enemmänkin, miestään katsomaan tullut rouva vinkkaa.

Päiväsali oli pullollaan senioreita, jotka toisiaan näyttivät nauttivat musiikista, vaikka ei tanssiksi pystynytkään pistämään. Jossain näkyi kyynel silmässäkin, kun musiikin voima toi tunteen pintaan. Monille pelkästään omaisten läsnäolo ja pieni vaihtelu on tarpeeksi virikettä.

Tupasvillassa käy soittajia ja muita esiintyjiä muutamia kertoja vuodessa.

– Jos vaan olisi vapaaehtoisia, niin ottaisimme tänne enemmänkin, hoitajat sanovat painokkaasti.

Vastaa