ÄKSRock on katettu – perjantaina ja lauantaina rokataan Pub Markuksessa


Lojohh jatkaa perjantai-iltaa heti Sysiässän jälkeen. Illan päättä J.Vehkala&Quomat

Jo kahdeksas ÄKSRock ja missäpä muualla kuin Pub Markuksessa. 

 

ÄKSRock on kaksipäivänen pubifestari, jossa annetaan kunniaa paikallisille soittajille, ja niitähän muuten Äänekoskella riittää! Luvassa siis musiikkia moneen makuun: suomi-iskelmää, akustista tunnelmointia kitaralla, punkimpaa menoa sekä kolmen soinnun että bluesrockin sanansaattajia. Luvassa myös omia biisejä ja tietenkin niitä varastettuja peräti yhdeksältä eri kokoonpanolta. 

ÄKSRock pe 10.5. ja la 11.5 

Sysiässä aloittaa ÄKS-Rockin tänään perjantaina.

Sysiässä (pe klo 22:00)

Sysiässä virittää jälleen nauhakaikunsa ja tarjoilee ÄKSRockin perjantai-iltaan kitaravoittoista suomi-iskelmää Agents -yhtyeen suurimpia kappaleita lainaillen. Illan aikana päästään tunnelmoimaan niin Baddingin, Topi Sorsakosken, Jorma Kääriäisen, kuin Ville Valonkin aikaisia hittejä Agentsin eri vuosikymmeniltä. Sysiässä haluaa tarjota kansalle mahdollisimman helposti tanssittavaa, menevää rautalankamusiikkia sekä lupaa pitää huolen siitä, että se tehdään suurella tunteella ja taidolla, esikuvia kunnioittaen.

Lojohh jatkaa perjantai-iltaa.

Lojohh (pe klo 23:15)

Jo viime vuosikymmenen puolella Äänekoskella perustettu Lojohh julkaisi kolmannen albuminsa ”Tosikertomuksia havumetsien maasta” joulun alla. Bändin musiikki on tekijöidensä näköistä ja kuuloista suomenkielistä alternative rockia, jossa erään keikka-arvion mukaan on mukana ”rehtiä rock ’n’ rollia, jopa klassisen punk-sahaamisen kaikuja, energiaa ja hyökkäävyyttä”. Tarttuvia kertosäkeitä, nasevia ja humoristisia tekstejä, kolme (tai neljä) sointua ja tanssittavia rytmejä, siitä on tässä kyse. Isoimmiksi vaikuttajikseen kysyttäessä bändi nimeää Leevi and the Leavingsin, System of a Downin ja Musen. 

Paolo Corveleyn – laulu & kitara 

Konsta Vehkala – rummut & laulu 

Juho Heinonen – basso & laulu

Kun viisarit ovat kääntyneet jo lauantain puolelle, virittää lavalle vehkeensä J. Vehkala&Quomat

J. Vehkala & Quomat (pe klo 00:15)

Haara-asennon leveys on mitattu (83cm) ja neljättä sointua on harjoiteltu, tuloksetta. Boogierockin kuninkaat J.Vehkala & Quomat luottaa, niinkuin aina, äärimmilleen trimmattuun, yksinkertaiseen ilmaisuun, jonka kannattelemana myös biisien iloiset, elämänfilosofiset sanoitukset pääsevät oikeuksiinsa. Mitä sitä turhaa poraamaan, laitetaan jengi joraamaan!

Jukka Vehkala – laulu & kitara

Jaska Liimatainen – kitara & laulu

Sidi Selin – basso

Konsta Vehkala – rummut

Lauantain iltapäivänä kuunnellaan Makessa akustisempaa meininkiä:

Ville-Veikko Liekkinen tulee paikalle kitaran ja omien biisien kera..

…ja niin tekee myös Lassi Pollari.

Ville Liekkinen & Lassi Pollari (la klo 14)

Suvereenisti paras tapa lieventää ÄKS-Rock perjantain krapulaa on tulla kuulemaan lauantaina Ville-Veikko Liekkisen ja Lassi Pollarin soittoa ja laulua. Miesten kappaleet ovan niin synkkämielisiä ja täynnä karuja kohtaloita, että olo paranee varmasti kun huomaat, että eihän tämä elämä oikeastaan hullumpaa olekaan näiden veijareiden suoltamiin tarinoihin verrattuna.

Kurkiauraa kuunnellessa tulee aina hyvälle tuulelle.

Kurkiaura (la klo 15)

Muutaman vuoden Äänekoskella liihotellut Kurkiaura laskeutuu ÄKSRockin lavalle lauantai-iltapäivänä. Kolmetoista henkinen yhtye on hiotunut omanlaiseksi jutukseen, ja onkin hieman hankala verrata bändiä mihinkään toiseen bändiin. Soitto hoituu lähes akustisesti ja lauluissa kuulla moniäänisyyttä usean laulajan voimin. ÄKSRrockiin bändi pyrkii valikoimaan iskelmän sijaan hieman rokahtavampia covereita Suomirockin kärkinimiltä.

Niskasen Sauli tulee paikalle ihan itsekseen.

Sauli Niskanen (la klo 16)

Sauli Niskanen on suolahtelainen muusikko ja lauluntekijä, joka esittää yleisölleen akustisia tulkintoja sekä tunnetuista että vähemmän tunnetuista lauluista.

ÄKSRockin lauantai jatkuu samalla kaavalla, eli paikallisten huippujen parissa. Luvassa on melkoista tykitystä koko illaksi.

Kolmas Aalto aloittaa lauantaiehtoon.

Kolmas Aalto (la klo 22)

Kolmas Aalto on sitten viime näkemän henkistynyt – nimittäin nelihenkistynyt, sillä Janne, Sami ja Taina ovat saaneet lavaseurakseen aiemmin bändin taustajoukoissa vaikuttaneen lyriikkanikkari Junnun. Uudistuneen Aallon lisäksi tarjolla on uusista ja vanhoista omin pikku kätösin tehdyistä biiseistä koostuva tylysti rokkaava setti, jolla nostetaan sopivasti lämmöt kattoon lauantai-illan alkajaisiksi. Nosta nyrkki, tästä alkaa Vallankumous!

Janne Poikolainen  – laulu & kitara

Junnu Pellinen – kitara & laulu

Taina Laitinen – basso & laulu

Sami Väisänen – rummut & laulu

Kymmenes Legioona pistää nupit ääriasentoon.

Kymmenes Legioona (la klo 23:15)

Kymmenes Legioona…kovempi kuin liha! 

Lassi Pollari – kitara

Jone Sohlman – basso

Mikko ”Nupa” Nurmi – laulu

Marko Virsunen – rummut

Alabama Raiders ei petä koskaan!

Alabama Riders (la klo 00:15)

30-vuotias elämää nähnyt bluesrock -trio suoraan Suolahden suistoista.

Mika Äijäläinen – kitara

Jari ”Quuppa” Pasanen – basso ja laulu

Markku Pasanen – rummut

Vastaa