Amazing Keski-Suomi -kisassa hypättiin resiinan selkään Suolahdessa ja laskettiin Kapeenkoskea kelkalla


Ja niin sitä vaan mentiin resiinalla että kolke kävi!

Amazing Keski-Suomi-kilpailu vieraili Äänekoskella perjantaina 18. toukokuuta.

 

Kisan toisella rastilla ajettiin resiinoilla Suolahden Wanhalla Asemalla. 120-vuotista rautatieperinnettä muistettiin pukeutumalla junailijan varusteisiin ja ottamalla aiheesta kuva. Kuvan miljöönä toimi aseman piha-alue lättähattuineen ja vaihteineen ja upea asemarakennus.

Joukkueesta aina kahden tehtävä on ajaa resiinalla asemalta veturitalleille tavoiteajassa eli kyseessä ollut nopeuskilpailu. Veturitalleilla kilpailijoille annetaan vihjeitä seuraavan reittiohjekuoren löytämiseksi.

Wanhalta asemalta matka jatkui Kapeenkoskelle, jossa koskikelkkailtiin ja laitettiin ruokaa.

Kuvausrastilla vaadittiin heittäytymistä veturimiehen rooliin.

Amazing Keski-Suomi -tapahtuma järjestetään Keski-Suomessa 18.–19. toukokuuta. Amazing Race –tyyppisessä kisassa viisi neljänhengen joukkuetta kilpailee toisiaan vastaan 24 tunnin ajan. Mukana olevat joukkueiden johtajat ja somettajat Hetamentaries, Mansikkapilvi, Retkipaikka, Lanttimatkat sekä keskisuomalaisen haastejoukkueen Kuukausi yksin erämaassa Minna Jakosuo tekevät kilpailusta somepäivityksiä ja muita julkaisuja. Kyseessä on poikkeuksellinen ja uudenlainen tapa tuoda Keski-Suomea näkyväksi koko Suomeen.

Kilpailurastien tehtävät liittyvät muun muassa keskisuomalaiseen maaseutuun, ruokaan, matkailuun, hyvinvointiin ja kulttuuriin. Kisareitti ja tehtävät ovat salaisia toteutukseen asti. Katsojat pääsevät seuraamaan joukkueiden etenemistä ja suoriutumista tehtävärasteilla studiolähetyksen ja sosiaalisen median kautta. Linkit studiolähetykseen ja aikatauluihin löytyvät www.amazingkeskisuomi.fi -sivustolta. Maaliintulo ja palkintojenjako ovat Yläkaupungin Yö -tapahtumassa Jyväskylässä lauantaina 19. toukouuta kello 16 alkaen.

Amazing Keski-Suomi järjestetään ensimmäistä kertaa ja sen toteuttaa Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -yhteistyöhanke yhteistyökumppaneidensa kanssa. Kilpailun toteutusta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus EU:n maaseuturahastosta. Yhteistyöhankkeella edistetään Keski-Suomen maaseudun ja erityisesti ruokaketjun toimintaa kokonaisuutena mahdollisimman laajassa yhteistyössä maakunnallisesti ja valtakunnallisesti. Yhteistyöhanketta toteuttaa Jyväskylän ammattikorkeakoulun Liiketoimintayksikkö yhdessä MTK Keski-Suomen ja ProAgria Keski-Suomen kanssa.

Retkipaikan joukkue kuvarastilla.

Suolahden Wanhalla asemalla luettiin ohjeet tarkkaan.

 

Amazing Race pyrähti myös kapeenkosken hienoissa puitteissa.

Kapeenkoskella Amazing Racen järjestelyihin osallistui myös virallinen kylähullu Matti Hämäläinen (vas.).

Vastaa