Anne Rantanen lyötiin Paistinkääntäjien veljeskunnan jäseneksi


Anne Rantanen

Anne Rantanen lyötiin Paistinkääntäjien eli Chaîne des Rôtisseurs Finlande -järjestön uudeksi jäseneksi Tampereen kapitulissa arvolla Chef Rôtisseur Anne Rantanen.

 

Anne Rantanen toimii matkailu-ja ravintola-alan opettaja POKEn Piilolan yksikössä ja tunnetaan myös Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtajana. Rantanen on ollut ”rotissöörien” jäsen jo noin puolitoista vuotta, mutta pääsi nyt vasta viralliseen installointiin. Rantanen on pitkän linjan ammattilainen, joten ei ole ihme, että hänet on hyväksytty yhteisön ammattilaisjäseneksi.
Olen jo ennen jäsenyyttäni ollut mukana paistinkääntäjien toiminnassa, järjestämässä muun muassa villiyrttikursseja jäsenille. Ja olen jo 30 vuotta kouluttanut alan ammattilaisia. Tämä on harrastus, mutta olen saanut tältä yhteisöltä paljon,  Rantanen kertoo.

Paistinkääntäjien jäsenet ovat aktiivisia gastronomian harrastajia tai alan ansioituneita ammattilaisia. Järjestön tavoitteena on edistää kansallista ja kansainvälistä ruokakulttuuria lisäämällä harrastajien ja ammattilaisten vuorovaikutusta. Toimintaa on noin 80 jäsenmaassa. Järjestön jäsenet käyttävät Rôtisseurs -tilaisuuksia käätyjä, joiden väri kertoo henkilön aseman järjestössä. Myös harrastajien ja ammattilaisten käädyt poikkeavat toisistaan väritykseltään.

Uudet jäsenet hyväksytään virallisesti järjestöön juhlallisessa kapitulissa, jossa hänelle luovutetaan uuteen arvoon sopiva kääty ja diplomi.
Installointi on juhlallinen tilaisuus, jossa järjestön Pariisin hallinnon edustaja lyö henkilön ritariksi miekalla ja uusi jäsen vannoo ritarikunnan valan. Käätyjen lisäksi luovutetaan tyylikäs diplomi osoituksena ritarikunnan jäsenyydestä, Paistinkääntäjien nettisivulla kerrotaan.
Olihan se erittäin juhlallinen tilaisuus miekkoineen ja valan vannomisineen. Se oli tosi hieno kokemus. Valahan on jo hieman humoristinen, kun vannotaan lihan nimeen, mutta siinä tulee esiin se, että todella arvostetaan ruokaa, taitoa tehdä ruokaa, raaka-ainetta ja pöytätapoja, Rantanen sanoo.

ÄKS onnittelee.

 

 

 

Vastaa