Ari Liimataisen näyttely ”La Solisti” on avattu – mukana uusia tekniikoita


Taiteilija Ari Liimatainen ei tiedä, miksi hän tekee taidetta. ”Sitä vaan syntyy.”

Keitelejazzien kylkiäksi muodostunut, taiteilija Ari Liimataisen näyttely on avattu. Äänekosken kirjaston Hoikkassalissa saa tutustua hyväntuulisiin ja ajatukset lentoon lähettäviin teoksiin.

 

Taiteilija itse, hän on vaatimaton, mutta lahjakkaan sarkastinen. Aivan kuten työnsäkin.

– Seinillä näkyy vähän vanhaa ja uutta. Ohjelmanumeroita ei näissä avajaisissa oli, sillä ne ovat aina vähän puuduttavia katsoa ja kuunnella. Jos haluatte tietää teoksien taustoista, ei kannata kysyä, Liimatainen veisteli.

Kun Liimataista pyytää lausumaan näyttelystään jotain kuolematonta, hän sanoo ”ylösnousemus”. No niinpä tietenkin. Taiteilija ei muista, kuinka monta näyttelyä on Keitelejazzien alla avattu.

– En tiedä, pitäis vissiin laskea. Tätä uusinta näyttelyä en osaa lähteä luonnehtimaan mihinkään suuntaan. Mukana on uusia tekniikoita, jotka eivät sano kenellekään mitään. On näitä tekniikoita joku muukin saattanut käyttää, Liimatainen pohtii.

Lempiteoksia ei tarvitse kauan miettiä.

– Ne ovat Astronomi ja Jonglöörit. Viimeksi mainitun työn myötä pääsin Hesariin Kari Tapion ja Jim Jarmuschin seuraan, Liimatainen nauraa.

La Solisti – Ari Liimataisen taidenäyttely Hoikkassalissa 28.6.-27.7.  ma-pe klo 10-19. Huom: la 30.6. ja su 1.7. klo 11-17

Vastaa