ÄRMY tekee upeaa työtä myös nuorten parissa


Suolahden nuorisotiloilla nähtiin myös varttuneempia muusikkoja edustamassa: vas. Lassi Pollari, Simo Niskanen, Sauli Niskanen ja Mikael Seppälä.

Tänä vuonna ÄRMY on ottanut asiakseen herätellä musiikkikulttuuria takaisin myös nuorten pariin.

 

Pitkin kevättä järjestettyjen soittopajojen, stipendien sekä 22. toukokuuta järjestetyn Rock Cafe-illan myötä Suolahden nuorisotiloilla.

– Aloitin ÄRMYn hallituksessa alkuvuodesta ja koin erityisesti tämän olevan suunta, johon haluan hommaa viedä. Otimme Jone Sohlmanin kanssa yhteyttä nuorisotyöntekijä Merja Arffmaniin, ja niinpä päädyimme pitämään vapaamuotoisia soittopajoja parina päivänä viikossa, Sauli Niskanen kertoo.

Tiloilla on nyt paljon soittimia ja kasvava määrä myös soittajia. Tämä kevät oli hyvää tunnustelua ja yhteistyötä jatketaan taas syksyn koittaessa.

– Tästä kaikesta kumpusi myös idea herättää henkiin jo aikanaan tiloilla järjestetty Rock Cafe-livetapahtuma, jossa paikalliset muusikot ja etenkin nuoret pääsevät esiintymään toisilleen. Lauantaina 25. toukokuuta pidetään ÄRMYn akustinen live-ilta Suolahden Pub Viljoksessa, ja suurin osa kyseisen illan esiintyjäkaartista lähti mielellään myös keskiviikon nuorisotilojen tapahtumaan, Sauli kertoo.

Lauteilla nähtiin myös pari nuorta ja yksi ohjaaja, ja kuulla saatiin nuoren omatekemä kappale.

– Tässä mielessä onnistuttiin erinomaisesti ja tehdään tästä taas jatkuva ja toivon mukaan kasvava perinne. Minulle tämän kaltaiset iltamat oli kova juttu pienenä poikana ja on hienoa, että saan nyt vuorostani olla mukana näitä mahdollisuuksia tekemässä nuorille, vieläpä hyvässä porukassa.

Nuorisotilojen poppoo esitti ohjaaja Ariela Tuikkasen kera Nenna Vertaisen oman kappaleen.

Vastaa