Arttu Mattila matkalla huipulle nimekkäiden urheilijoiden siipien suojissa


Lidl All Stars -ohjelmaan on valittu 18 lahjakasta nuorta urheilijaa, joista yksi on äänekoskelainen Arttu Mattila.

Lidlin urheilijaohjelman turvin nuoret lupaukset tähtäävät huipulle suomalaisen urheilun isojen nimien siipien suojassa. Lidlin alkuvuodesta käynnistämään ohjelmaan haki yli 500 nuorta yksilöurheilijaa 40 eri lajista.

 

Lidl All Stars -urheilijaohjelmaan valittiin urheilijoita 17 eri lajista – edustettuina ovat uinti, judo, paini, telinevoimistelu, suunnistus, pyöräily, pyörätuolikelaus, pikaluistelu, hiihto ja ampumahiihto, lumilautailu ja yleisurheilun eri lajit.  Hakemuksen jätti yli 500 nuorta urheilijaa 40 eri yksilölajista. Valinnassa painotettiin paitsi tuloksia omasta lajista, myös esikuvalle ominaista persoonallisuutta.
– Olemme iloisia siitä, että Lidl All Stars -haku tavoitti niin monta nuorta. Saimme tiimiin innostuneita ja innostavia, ulospäinsuuntautuneita ja pidettyjä, kovatasoisia urheilijalupauksia, Lidl Suomen toimitusjohtaja Lauri Sipponen kertoo.

Äänekoskelainen korkeushyppylupaus Arttu Mattila on yksi valituista urheilijoista. 16-vuotias nuorukainen on loistanut kisoissa hämmästyttävällä kylmähermoisuudella ja loistavilla tuloksilla.

Lidl All Stars -urheilijaohjelmaan kutsuttiin vuodenvaihteessa kahdeksan suomalaisen urheilun huippunimeä. He toimivat nuorten kollegoidensa mentoreina ja tukevat näitä omalla kokemuksellaan ja osaamisellaan.

– Pääsy Lidl All Starsiin on mahtava tilaisuus tutustua eri lajien huippu-urheilijoihin, oppia heiltä urheilijan asenteesta ja kuunnella kilpailu- ja harjoittelukokemuksia, 15-vuotias uimari Miia Pentti kiittelee.

Kaikki monivuotiseen ohjelmaan valitut saavat kokonaisvaltaisen tukipaketin. Paketti sisältää mentoroinnin lisäksi vuosittaisen stipendin ja tiimitapaamisen, Sportyfeel-urheiluravinteita ja ravitsemusneuvontaa.

– Ensi talven tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka maailmancupia kiertävässä joukkueessa ja rikkoa olympialaisiin tarvittavat tulosrajat. Lidl All Stars -urheilijaohjelma auttaa minua merkittävästi urallani. Mentoreilta saan vinkkejä huippu-urheilijan elämään ja rahallinen tuki auttaa leirityksen toteuttamisessa, jotta voin lähteä Keski-Eurooppaan hakemaan kovempia nousuja, ampumahiihtäjä Tero Seppälä kuvailee.

Lidl kantaa kortensa kekoon urheilun ja nuorten hyväksi

Lidl All Stars -ohjelman tavoite on nostaa Suomi taas yksilöurheilun mitalimaaksi. Ensimmäinen välimaali on Tokion olympialaisissa vuonna 2020.

– Urheilijan kehityksessä nämä ikävuodet kahdenkympin tienoilla ovat tärkeitä vuosia, kun tähdätään huipputasolle. Sopimus tiimiläisten kanssa on monivuotinen, sillä halusimme taata urheilijoille työrauhan niin ylä- kuin alamäessä. Siinä on tilaa tavoitella omia rajoja, epäonnistua ja ylittää itsenä, Sipponen toteaa.

Tulevien huippu-urheilijoiden tukeminen ei ole saanut Lidliä unohtamaan tavallisia lapsia ja nuoria. Vuonna 2016 Lidl tuki yli 120 paikallista lasten urheilutapahtumaa, kuten eri lajien turnauksia. Maaliskuussa Lidl Suomi lahjoitti kestokassien myynnillä kerätyt 50 000 euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Yhteistyö Pelastakaa Lapset ry:n kanssa syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten auttamiseksi jatkuu pullonpalautusarpajaisten kautta.

Vastaa