B-pojat SM-sarjassa upeasti kakkosena – vain yksi tappio neljästä ottelusta


Hannu Koivunen valmentaa uusia lahjakkuuksia Huiman miesten joukkueeseen.

Huiman miesten koripallojoukkueen tulevaisuus näyttää paremmalta kuin aikoihin. Uskoa lyö myös se, että lähivuosina joukkueeseen on tarjolla lisää lupaavia nuoria pelaajia.

Hannu Koivusen valmentama B-poikien joukkue on aloittanut ikäluokan SM-sarjan upeasti. Neljästä pelistä joukkue on voittanut kolme, mikä tietää sarjataulukossa kakkossijaa. Edellä on vain kaikki pelinsä voittanut Tapiolan Honka.

Lauantaina Huima löi kotisalissaan sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluneen Helsingin NMKY:n luvuin 75–67. Ennen tätä Huima löi vieraissa Tampereen Pyrinnön ja kaarinalaisen Ura Basketin.

Ainoa tappio tuli ensimmäisessä kotipelissä helsinkiläistä Sykkiä vastaan. Sykki on sarjataulukossa Huiman rinnalla kolmella voitollaan.

Huima on joukkueena – perinteiseen tapaan – yleensä vastustajia pienikokoisempi. Pituuden puute korvataankin pitämällä kentällä kovaa tempoa, millä vastustaja saadaan väsymään.

Joukkueen kovin koritykki on tähän mennessä ollut 180-senttinen Veeti Jämsen, joka on sarjan pistepörssissä kuudentena 23,7 pisteen keskiarvollaan. Jose Botti (187 cm) on puolestaan syöttötilastossa kolmosena keskiarvolla 5,50. Vielä ylempää löytyy huimalaisnimi levypallotilastosta, sillä Eelis Flyktman (190 cm) on ohiheiton poimijoiden kakkosena keskiarvollaan 11,75.

Myös Kalle Koivunen (19,5 pistettä) ja Veikko Niskanen (14,3 pistettä/8,3 levypalloa) kuuluvat joukkueen tehokkaimpien pelaajien joukkoon.

Seuraavan kerran Huiman B-poikien SM-sarjapeli nähdään Liikuntatalolla lauantaina 18. marraskuuta.

Huiman pelit tähän mennessä:
8.10. Ura–Huima 75–93
14.10. Huima–Sykki 80–87
22.10. Pyrintö–Huima 72–79
4.11. Huima–HNMKY 75–67

Seuraavat ottelut: 12.11. Hyvinkään Ponteva–Huima, 18.11. Huima–Feeniks Basket (Forssa)

Vastaa