B-pojille upea voitto SM-sarjan kärkipelissä – Hongalle vasta kauden toinen tappio


Veeti Jämsen taisteli tuttuun tapaansa tehokkaasti.

Koripalloa, B-poikien SM-sarja
Huima–Honka 83–77 (34–37)

Huiman naiset putoavat SM-sarjasta, eivätkä miehetkään yltäneet B-divarin pudotuspeleihin. Mutta ei huolta: mainiota koripalloa on edelleen tarjolla.

Sitä esittävät Huiman B-pojat. Hannu Koivusen valmentama joukkue on ikäluokassaan Suomen ehdotonta eliittiä. Asiasta sai lauantaina tuta SM-sarjan kärkijoukkue Tapiolan Honka, joka oli ennen Äänekosken-reissuaan hävinnyt kauden 15 pelistään vain yhden.

Mutta nyt tuli toisen kerran nokkaan. Noin 130 katsojan edessä Huima pelasi uhrautuvasti, fyysisesti, tehokkaasti – ja lopulta myös kylmäpäisesti. Eikä espoolaisjoukkue voinut mitään.

Ensimmäinen puoliaika meni vielä Hongan tahtiin. Sitten löytyi ratkaiseva lääke.

– Vaihdoimme kaikki screenit, mikä sekoitti Hongan pelin, Koivunen selitti ratkaisua.

Kalle Koivusen hyökkäyspään repertuaariin kuuluvat vahvat korilleajot.

TAKTIIKAN toimimista edesauttoi Huiman pelaajamateriaalin tasaisuus. Puolustuksen näkökulmasta screenien vaihtaminen johti harvoin pahoihin mismatch-tilanteisiin. Myös apupuolustaminen oli tarpeen tullen terävää.

Huima ei ole joukkueena erityisen pitkä, mutta peliä johtavasta takamiestriosta Kalle Koivunen–Veeti Jämsen–Jose Botti jokainen on tarpeeksi urheilullinen. Kun kaikilla kolmella on tarpeeksi myös pelisilmää, ei Huimaa hevin horjuteta.

Irtopalloista taisteleminen ja etenkin niistä saadun edun hyödyntäminen oli parhaimmillaan erinomaista. Vaikka molemmilla joukkueilla oli yhtä paljon (13) menetyksiä, Huima teki niiden seurauksena 17 pistettä Hongan kahdeksaa vastaan.

Huiman terävyyttä kuvaavat myös 50–40-voitto levypalloissa ja 5–0-voitto torjunnoissa.

Honka heitti kaukaa Huimaa tarkemmin ja teki lopulta liki puolet pisteistään kolmosen takaa. Huimalaiset sen sijaan ajoivat röyhkeästi sisään ja löysivät extrasyötöllä usein joukkuekaverin paremmasta paikasta.

Huiman röyhkeys pakotti Hongan virheisiin. Huima saikin peräti 25 vapaaheittoa Hongan kuutta vastaan. Ykköset eivät Huimalta erityisen hyvin (68 %) pudonneet, mutta ratkaisevan 12 pisteen edun ne tuottivat.

Jose Botti oli tehokas kaikilla osa-alueilla.

KENTÄN ehdoton kuningas oli Botti (21/8/6 riistoa/3 torjuntaa). Koivunen (18/6/2 riistoa) ja Jämsen (11/7/2 riistoa) tukivat mainiosti.

Korin alustoja hallitsi Eelis Flyktman (12/12), joka oli erityisen aggressiivinen hyökkäyskorilla. Veikko Niskasen poissaollessa Kasper Kiiski (7/3) sai tavallista enemmmän vastuuta ja onnistui. Teemu Valkama (8/3/4 syöttöä) käytti 14 minuuttiaan erityisen tehokkaasti.

Hongasta Sebastian Lindberg ja Anton Suomalainen heittivät 17 pistettä.

Teemu Valkama käytti minuuttinsa tehokkaasti.

OTTELU oli Huimalle runkosarjan toiseksi viimeinen. Voittonsa ansiosta Huima on nyt erittäin lähellä runkosarjan kakkossijaa. Helsinkiläinen Sykki voi mennä vielä ohi, mutta sen on voitettava kaikki kolme viimeistä peliään – joista viimeisen Huimaa vastaan Helsingissä vähintään seitsemällä pisteellä.

Pudotuspelipaikka on Huimalle joka tapauksessa varma. Liikuntatalon saliremontin vuoksi B-poikien kotikenttä on kevään ratkaisupeleissä Sydän-Laukaan koulu Laukaan kirkonkylällä.

Tilastot

Eelis Flyktman repi ja raastoi hyökkäyskorilla.

Vastaa