Bikinejä ja mielenlujuuttaJonna Peurala on treenannut itsensä huippukuntoon, muttei silti ota itseään liian tosissaan. (Kuva: Miia Piilonen)

Jonna Peurala harrastaa bikini fitnessiä, muttei elä epäterveellisessä fitness-kuplassa 

Jonna Peurala viihtyy salilla, pitää huolta syömisistään ja kisaa bikini fitness-kisoissa. Jonna oli kisaamassa toista kertaa viime viikonloppuna Helsingissä järjestetyssä Fitness Classicissa. Jonna kisasi yli 168cm naisten bikini fitness -sarjassa, jossa oli 30 kilpailijaa. Kisan alussa 15 naista pudotettiin heti pois, ja Jonna oli heidän joukossaan.

– Ei ihan hirveesti ota päähän, koska mulla on muutakin elämää, eikä kisat ole maailman tärkein juttu. Suurin osa työstä on tehty ennen kisaa, eikä se katoa mihinkään vaikkei voitakaan. Joillekin, varsinkin nuoremmille kisat on niin tärkeitä, että ne itkee siellä takahuoneessa.

 

KISOJA VARTEN Jonna on treenannut noin vuoden. Treeniin sisältyy lihaskunnon lisäksi esiintymisharjoituksia kuten poseeraamista, sekä tietenkin tiukka ruokavalio. Mukana tsemppaamassa ovat perhe, ystävät ja tietenkin osaavat valmentajat. Jonna näkee treeniohjelman ja ruokavalion seuraamisen helppona.

– Mä olen hirveän yksinkertainen ihminen. Ja koska olen kasvanut tosi vahvaluontoisen isosiskon kanssa, mun on helppo tehdä mitä ihmiset käskee. Kun valmentaja käskee tekemään jotain, niin minä teen. Jos se lukee lapussa niin minä teen. Se on helppoa, kun ei mieti sen tarkemmin.

 

KISADIEETIN aikana ei napostella herkkuja vaan Jonnan lautasella nähdään pääasiassa kanaa, kasviksia, puuroa ja rahkaa monen kuukauden ajan. Eikö välillä tee mieli heittää pyyhe kehään ja mässäillä karkilla ja pitsalla?

– Mun mielestä tässä koko hommassa on parasta juuri se mielenlujuus, että pystyy haastamaan itsensä ja sanomaan ei. Mulla on tähtäimessä tietty juttu, ja osaan asennoitua siihen, että välillä syyään näin. Mä en elä kokoaikaa missään fitnesskuplassa, ja kyllä mä söin karkkipussin ja melkein kokonaisen pitsan heti kun kisat oli ohi, Jonna nauraa.

Seuraava koitos on todennäköisesti edessä syksyllä, kun Helsingissä järjestetään toiset SM-karsinnat. Mikäli valmentaja ja Jonna yhdessä päättävät, että kisoihin mennään syksyllä uudelleen, on edessä tiukka kesä ja alkusyksy. Haasteisiin lähdetään tarpeen tullen rennon iloisella asenteella.

 

LAJI ON KOVASSA nosteessa ja siitä puhutaan paljon myös pahaa. Jonna saa välillä puolustella itseään ja lajiaan, mikä saa mielen kiehumaan.

– Eniten ärsyttää ihmisten ennakkoasenteet tätä lajia kohtaan ja se, että aina joutuu selittelemään itseään. Ihmiset luulee, että tämä on epäterveellistä, että ollaan liian laihoja ja kuukautiset jää pois. Mutta kyllä minulla on veriarvot aina ollut kohdallaan, hormonitoiminta kunnossa enkä kiukuttele nälissäni perheelle. Että jos joku vielä miettii, niin mulla menee ihan hyvin, kiitos, Jonna nauraa.

Vastaa