Biotuotetehtaan väki tarkisti asian: ”Liete” on vain vettä!


(kuvakaappaus lukijan videosta)

ÄKS uutisoi tiistaina aamupäivällä epäilyttävän näköisestä lietteestä ja sadoista kuolleista puista tehdasintegraatin alueella. Oletettu liete paljastui vedeksi. 

 

Asialle saatiin selvyys iltapäivällä kun biotuotetehtaan tuotannon väki kävi paikan päällä tarkistamassa asian ja lietteen laadun.
– Se on vain sulamisvettä, joka ei ole imeytynyt maastoon. Siellä on sammakonkutua ja sorsan pesäkin. Puut ovat hukkuneet veteen, biotuotetehtaan johtaja Ilkka Poikolainen sanoo.

EDIT: Biotuetetehtaalta tullut tarkennus: EcoEnergyn kenttä on erillään kyseisestä alueesta. Kyse ei ole lietevuodosta, vaan sulamisvesistä, jotka ovat kertyneet alueelle maansiirtotöistä syntyneisiin maavalleihin. Puut ovat niin sanotusti tukehtuneet veteen. Veden pinnalle on kertynyt siitepölyä ja muuta moskaa.

Tehtaan liepeillä epämääräistä lietettä luonnossa – katso järkyttävä video

Vastaa

 1. Durr

  Näistä virallisen oloisista tutkimuksista on varmasti olemassa sitten viralliset laboratoriotuloksetkin..? …terveiset toimitukselle, ettei tutkivan journalismin käyttö suinkaan ole kiellettyä.

  Vastaa
  1. muuttaja

   Kohtalaisen kuivaa on touko-kesäkuu ollut. Maa niin kuivaa, että tulentekokielto ollut päällä. Äänekoskella sulamisvesi ei ole imeytynyt maastoon, eikä haihtunut.

   Vastaa
 2. Olipa kerran vessapaperitehdas...

  Satusetä satuilee. Näyttää kakkavedeltä, haisee kakkavedeltä, mutta se ei ole kakkavettä vaan puhtaan lumen BIOsulamisvettä!
  Ehdotan vuoden ekotekoa tälle Bio-Poikolaiselle.

  Vastaa
 3. Tyyne

  On se kummaa että muualla on niin kuivaa että mitään tulta ei saa sytyttää yms mutta ”tehtaan kaatopaikalla” puut hukkuu. Uskoo ken haluaa. Enkä ole kyllä tuon näkösiä lahopuita ennen nähnyt…

  Vastaa
  1. Varrella virran (Kuhnamon) skenaario

   Meinasin tässä alkuvuodesta tukehtua yhtenä yönä, kun tunki makkariin jonkinmoinen kemikaalin henkeä salpaava haju. Laitoin siitä tehtaanjohtajalle viestin. ”kyseessä ei terveydelle haitallinen haju”. Saman talon asukas oli vetänyt astmapiippua yöllä samasta syystä. Ikinä eivät tule kertomaan totuutta mistä on kyse. Alusta asti vedätetty BTT projektissa, työllistämislupauksista lähtien.

   Vastaa
 4. täh

  Sehän piti olla eco energyn LIETETTÄ miten se nyt onkin sulamisvettä kun se onkin biotehtaalta

  Vastaa
  1. Birgitta Kokkonen

   Ei ihme, vaikka väki Äänekoskella vähenee. Kuka hullu haluaisi tuollaiseen hajupesään muuttaa asumaan .Muka Biotuotetehdas! Sellutehdas se on hajusta päätellen.

   Vastaa