Demareiden eduskuntavaaliehdokas Seppo Ruotsalainen nimesi vaalipäällikön ja vinkkasi vaalikahvilasta


Seppo Ruotsalainen (kolmas vasemmalta) on Äänekosken demareiden nimeämä eduskuntavaaliehdokas. Vaalipäällikkönä toimii Jani Korhonen (toinen vas). Mukana tukijoukoissa Metsä Fibren Äänekosken osasto 77 pääluottamusmies Jorma Paajanen sekä puheenjohtaja Jaakko Kekki.

Demareiden Seppo Ruotsalainen avasi vaalikampanjansa lämminhenkisessä tilaisuudessa.

 

Majakkaan kokoontui äänekoskelaisia demarivaikuttajia sekä Seppo Ruotsalaisen taakse ilmoittautuneita ay-miehiä. Kampanjapäälliköksi nimetty Jani Korhonen lupaa hyvää ja aktiivista kampanjaa, ja toivoo mukaan talkooväkeä niin kahvinkeittoon kuin vaaliteltallekin. Ruotsalaisen tukiryhmä perustaa vaalikahvilan Torikadulle, Osuuspankin viereen. 

– Kahvila avataan maaliskuun alussa ja on avoinna vaaleihin saakka, Korhonen sanoo ja lupaa että kahvittelun lisäksi luvassa on soppatykillä keitettyä keittoa ja vaalimakkaraa sekä hyvää keskustelua ja vieraita Arkadianmäeltä. 

Ruotsalainen mietti ehdokkaaksi ryhtymistä pitkään. 

– Mietin tarkkaan ja kerran kieltäydyinkin. Sitten alkoi paine kasvamaan kun ei tahtonut ehdokasta löytyä. Ennen kuin myönnyin, juttelin Lauri Ihalaisen ja Timo Harakan kanssa. Heiltä molemmilta sain hyvää kannustusta ja kiitosta. Lauri lupasi lähteä takapirukseni ja oppi-isäkseni ja tässä nyt ollaan, kampanjaa avaamassa, Ruotsalainen kertaa ehdolle lähtemistään.

Itsenäisyytemme ajan on Äänekoskelta ollut demareilta oma ehdokas, Simo Salmelin olisi pitänyt ennenkuulumattomana, jos ehdokasta vaalitaistoon ei olisi nimetty.

– Tiedän hyvin mihin sinä olet ryhtynyt, ja tiedän sen, että sinä olet vankka ryhtymään tähän hommaan. Kun olet lähtenyt ehdolle, niin meidän muiden on oltava valmiita olemaan tukena ja apuna myös liikkeen ja aatteen puolesta. Nyt tarvitaan tekijöitä, Salmelin sanoi. 

Kaupunginvaltuutettu Pentti Salminen toivoo riveihin yhtenäisyyttä. 

– Meidän pitäisi saada Äänekoski ja Suolahti pelaamaan samaan maaliin. Se on hieman arka paikka, ja sen kanssa tulisi toimia hienovaraisesti. Toivon, että yhteinen sävel löytyy, Salminen sanoi. 

Demareiden Keski-Suomen piirin väistyvä puheejohtaja, valtuutettu Rolf Nyholm laski, että eduskunnan jättäneen Susanna Huovisen ja luopuvan Lauri Ihalaisen ääniä on kentällä jaossa 15 000. Huovisen tilalle nousi jyväskyläläinen Riitta Mäkinen ja kuluva kausi on menty kahden demariedustajan voimin. 

– Siitä on lohkeamassa iso potti, viedään peli loppuun positiivisessa hengessä. Tavoittelemme kolmea paikkaa, neljäs paikka on myös realistinen. 

Ruotsalaisen vaaliteemat pyörivät koulutuksen, työllisyyden parantamisen sekä joukkoliikenneverkon laajentamisen ympärillä. 

Vastaa