EBT haki avausvoittonsa ja pudotti Huiman hännille


Vilma Suomi ilahdutti tarkalla heittopelillään. Arkistokuva.

Naisten Korisliiga
Huima–EBT 73–98 (36–48)

Nyt näyttää pahalta. Jos joku ottelu pitää voittaa, niin ainakin kotipeli sarjan ainoa nollakerholaista vastaan.

Mutta sepä ei onnistunutkaan. Espoo Basket Team karkasi vain runsaassa neljässä minuutissa 4–21-johtoon, eikä Huima siitä enää noussut.

EBT:lle voitto oli siis kauden ensimmäinen. Samalla espoolaiset nousivat sarjataulukossa myös yhden voiton Huiman kanssa tasapisteisiin. Heikon korisuhteensa vuoksi Huima putosi samalla liigan hännänhuipuksi.

– Peli oli kaaosta, eikä sitä saatu kasattua mitenkään. Pelaajat ovat nuoria ja kokemattomia, ja vastuun ottaminen on vaikeaa, Huiman valmentaja Mervi Nurmi mietti pelin jälkeen.

– Jenkit eivät kykene neuvomaan ja tukemaan joukkuetta tarvittavalla tavalla.

EBT:n valmentaja Niko Hellman oli kiinnittänyt Huiman heikkouksiin huomiota jo ennalta.

– Olen katsonut kaikki Huiman pelit ja todennut heidän puolustuspelinsä olevan sekavaa. Joukkue selkeästi hakee itseään vielä, Hellman sanoi.

Vieraiden peliä helpotti Huiman Tyler Gilbertin virhevaikeudet. Gilbert pelasi vain 17 minuuttia tehoilla 5/7. Jazmine Perkins (29/11/4 syöttöä/3 riistoa) oli kotijoukkueen ylivoimainen tilastoykkönen. EBT rikkoi Perkinsiä peräti 13 kertaa. Suriya McGuire (16/13) täytti myös paikkansa.

Huiman kotimaisista pelaajista onnistui liigan henkilökohtaisen piste-ennätykseen (13) yltänyt 17-vuotias takamies Vilma Suomi. Hän pussitti yhtä vaille kaikki pisteensä kolmosilla. Kuudesta kaukoheitosta vain kaksi meni ohi.

EBT:n kotimainen onnistuja oli vain 16-vuotias Sanni Tuomisto (14/2/5 syöttöä), joka pyöritti peliä hienosti. Amerikkalaiset Kamilah Jackson (21/20/6 syöttöä) ja Zykira Lewis (21/4/5 riistoa) sekä Lotta Eräkangas (17/6) olivat vieraiden tehokkaimmat.

Pelin tilastot

 

Vastaa

  1. Äänekoski

    Joko annettaisiin valmentajalle kenkää? Jenkit ja suomalaiset eivät ole läheskään näin huonoja kuin tulokset osoittavat. Joukkueella ei ole minkäänlaista tietoa kummassakaan päässä kenttää mitä pitäisi joukkueena tehdä.

    Vastaa
  2. Divarista vauhtia

    Missään ei oo hukattu nuoria lahjakkaita koripalloilijoita niin paljon ku Äänekoskella.

    Vastaa