03.03.2019 17:57
Tuomas Viertola teki kaivatun paluun kokoonpanoon. (arkistokuva)

Koripallo, Äänekoski
Huima–EBT 89–69 (16–17, 30–17, 20–24, 23–11)

Huiman koripallomiehistö lähti sunnuntaina hakemaan päätöstä jo kuuden ottelun mittaiseksi venyneelle tappioputkelleen. Tappioputkesta huolimatta äänekoskelaiset olivat edelleen mukana taistelussa pudotuspelipaikasta, sillä kahdeksatta paikkaa pitävä Ura Basket oli Huiman kanssa tasapisteissä.

Sunnuntain vastustaja Espoon Basket Team oli myös kipeästi voittoja vailla, sillä se oli vain yhden voiton edellä putoajan paikalla olevasta PuHu Junioreista. Ottelun tärkeys näkyi joukkueiden esityksissä, etenkin ensimmäiset viisi minuuttia oli hyvin hermostunutta ja sekavaa peliä. EBT ehti karata 1–8 johtoon ennen kuin kotijoukkueen Juuso Salmi (8/4/3s) nosti joukkueensa ensimmäisen pelitilannekorin kuudennella minuutilla.

Huiman peli lähtikin tämän jälkeen rullaamaan mukavasti ja vierasjoukkue alkoi jäädä alakynteen. Puoliajalle menessä kotijoukkue oli karannut jo 12 pisteen johtoon ja peli näytti ajoittain todella hyvältä. Kolmannella jaksolla homma kuitenkin jälleen muuttui ja EBT pääsi peliin mukaan.

– Kyllä tässä meidän tekemisessä näkyy, että kokoonpano elää niin voimakkaasti, Huiman päävalmentaja Pena Ranta sanoi viitaten kevätkaudella vaivanneeseen loukkaantumissumaan.

Päätösjakson alussa vierasjoukkue nousi jo neljän pisteen tuntumaan, mutta jälleen kotijoukkue onnistui tekemään ryhtiliikkeen. Puolustus alkoi pitämään ja hyökkäyksessä mentiin väkisin kohti koria, mikä palkittiin lukuisilla vapaaheitoilla. Äänekoskelaiset hilasivat itsensä hiljalleen jälleen yli 10 pisteen johtoon, mikä katkaisi EBT selkärangan lopulta yllättävän helposti.

Huiman tehokkain oli lähes kahden kuukauden tauon jälkeen kokoonpanoon palannut Tuomas Viertola. Pelituntuman puute näkyi muutamana turhana menetyksenä ja nukahduksena puolustuspäässä, mutta muuten Viertola totutun tehokas 22 pisteellä 13 levypallolla ja seitsemällä syötöllään.

Myös joukkueen kapteeni Otto Jämsen  (14/5) oli jälleen pelikunnossa ja hyvässä vireessä muutaman ottelun huilin jälkeen. Kolmas kaksinumeroisille päässyt pelaaja oli Jukka Ohtonen (15/8), joka myös paini ansiokkaasti väkivahvan Byron Burnettin (22/9/7s) kanssa. Ilahduttavaa oli myös se, että kaikki kymmenen pelaajaa pääsi pisteille.

– Hienoa nähdä, että joukkueessa sellainen rutiinitaso jolla pystytään voittamaan hieman keskikertaisemmallakin esityksellä, Ranta tuumaili.

Huima nousi EBT-voitolla jälleen pudotuspeliviivan päälle, mutta Ura Basketilla on yksi peli vähemmän pelattuna. Toisaalta jo tämä saattaa riittää, sillä Uran loput kolme peliä on kaikki sarjan kärkinelikkoa vastaan. Toki Huimalla mahdollisuus nousta myös seitsemäntenä olevan HyPon edelle, mutta se vaatii voitot kahdesta viimeisestä ottelusta.

Äänekoskelaisten taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu viikon päästä, kun sarjajumbo Puhu Juniorit saapuu vieraaksi Liikuntatalolle. Ottelu alkaa kello 17.