EcoEnergy: ”Kuva ei ole meidän kentältä, eikä meidän tuotteesta”


Aktiivinen lukija sai lietteistä hyvää kuvaa 11. kesäkuuta.

ÄKS uutisoi aiemmin, kuinka tehdasintegraatin alueella on tavattu ympäristöön valunutta lietettä, ja jonka mahdollisena seurauksena sadat puut ovat kuolleet pystyyn. EcoEnergy kumoaa tiedon, että liete olisi peräisin heidän laitoksestaan. 

 

Kyseinen paikka on Onkelantien varressa sijaitsevan tehtaan kentän vierellä. Biotuotetehtaan johtaja Ilkka Poikolainen kertoi aiemmin ÄKSälle, että liete olisi peräisin EcoEnergyltä. Poikolainen kertoi myös, kuinka biotuotetehtaalta olisi pyydetty toimenpiteitä asian korjaamiseksi jo toukokuussa.

EcoEnergyn myyntijohtaja Mika Laine ei osaa sanoa millaisesta lietteestä on kysymys tai mistä liete on peräisin. EgoEnergyllä on alueella välivarastointikenttä, jossa säilytetään biokaasulaitoksesta tulevaa lopputuotetta eli kuivattua mädätettä. Laineen mukaan tämä on multamaista tuotetta, ei lietettä.

EcoEnergyn mädätteen varastokenttä on erillään kyseisestä vesialueesta eivätkä kuolleet puut ja niiden ympärillä oleva vesi liity asiaan, vaan kyseessä on kaksi täysin erillistä asiaa.

– Julkaistu kuva ei ole meidän kentältä eikä meidän tuotteesta. Mitä tämä on, en osaa sanoa. Meidän tavaramme on multamaista, jota säilytetään vesitiiviisti viemäröidyllä ja asfaltoidulla kentällä, Laine painottaa.

 

MUOKATTU 13.6. klo 09.08 Tehty tarkennus, että EcoEnergyn mädätekenttä ja kuvissa esiintyvä vesi ovat erillään toisistaan, ja kokonaan kaksi eri asiaa. 

Vastaa

  1. Jorma Lilja

    Ne on varmaan sitten niitä ”wanhan tehtaan” päästöjä, nyt vaan pulpahtaneet esille? 😀

    Vastaa
  2. Oikeutta ja rehelliosyyttä!

    Pitäisiköhän nyt ottaa puolueettomat tutkijat paikalle ja tarvittaessa syylliset edesvastuuseen?

    Vastaa