Ei leikkirahaa -kampanja voimissaan myös Äänekoskella – varhaiskasvatukseen kaivataan arvostusta


Äänekoskella ollaan hyvässä tilanteessa, kun tällaisessakin asiassa virkamiesten ja henkilöstön välinen kommunikaatio toimii.

Päiväkodin johtajat luovuttivat henkilöstöpäällikkö Arja-Leena Kriivarinmäelle ja perhepalvelujohtaja Pirjo Heinoselle ison pinkan palkankorotusvaatimuksia.

 

Ei leikkirahaa – kampanja on nostanut esiin varhaiskasvatuksen ammattilaisten palkat. Perjantaina 27. huhtikuuta useissa Suomen kunnissa luovutettiin palkankorotusesityksiä, joissa vaaditaan näille ammattilaisille lisää palkkaa. Mukana on myös Äänekoski: Teken, Mikonpuiston, Karhunlähteen ja Katvelan päiväkotien johtajat luovuttivat henkilöstön puolesta ison pinkan palkankorotusesityksiä kaupungin henkilöstöpäälikölle aikaisin perjantai-aamuna.

Mukana oli lastentarhan opettajien, varhaiskasvatuksen erityisopettajien sekä päiväkodin johtajien allekirjoittamia vaatimuksia, jokaisesta Äänekosken alueen päiväkodista.

– Teemme arvokasta työtä, jolla on välitön vaikutus lapsen kasvulle ja kehitykselle. On tutkittu, että varhaiskasvtus on koulutusjärjestelmämme vaikuttavin vaihe eikä varhaiskasvatuksesta voi enää puhua pelkkänä päivähoitona. On aika nostaa varhaiskasvatuksessa työskentelevien opettajien palkkausta sekä arvostusta, sillä se on pedagogisesti suunniteltua ja tavoitteellista työtä. Tiesitkö, että tutkimusten mukaan jokainen varhaiskasvatukseen sijoitettu euro tulee 7-13 kertaisena takaisin? Miksi ei siis sjoitettaisi lastentarhan opettajiin ja varhaiskasvatuksen erityisopettajiin? Teken päiväkodin johtaja Tuula Sarja referoi vaatimusten saatekirjettä.

– Liikehän on lähtenyt eräästä vanhemmasta. Eräs äiti oli huomannut tämän epäkohdan ja perustanut Facebook-ryhmän  joka keräsi nopeasti yli 10 000 jäsentä. Kansanliike ei sii ole lastentarhanopettajista lähtenyt, Irtamo sanoo.

Kampanjassa pyydetään nostamaan tehtäväkohtainen palkkaminimi noin 2 300 eurosta 3 000 euroon. Kysessä ei ole mikään pieni korotus. Kyse ei silti ole ainoastaan rahasta, vaan koko alan arvostuksesta.

– Me saadaan aina parhaimmat arvostelut kaikissa asiakas- ja henkilöstökyselyissä, mutta me ei saada kiitosta mistään, sanoo Mikonpuiston päiväkodin johtaja Merja Salminen.
– Äänekoskella palkkataso on hieman minimiä korkeampi, mutta silti huono, Katvelan ja Kellosepän päiväkodin johtaja Mia Irtamo sanoo.

Yksi syy, miksi palkkatason nostaminen olisi tärkeää on työvoiman saatavuus.

– Meidän on tosi vaikea saada uusia päteviä työntekijöitä, kun palkkaus ja vastuu ei kohtaa. Vasta hiljattain meiltä lähti eräs työntekijä, maisteritason työntekijä muulle alalle, juuri tämän takia,  Sarja sanoo.

ÄKS kysyi suoraan: Onko näiden ammattilaisten mahdollista saada tämä vaadittu palkankorotus?

– Tämmösten asioiden esille nostaminen tuo jollain aikavälillä jotain vaikutuksia siihen, miten käytössä olevia rahoja kohdennetaan. Ehkä enemmän on kyse siis siitä, onhan tämä iso korotus.
En voi vastata kyllä tai ei, siihen minulla ei ole valtuuksia, Kriivarinmäki sanoo.

Palkankorotusvaatimuksiin toivotaan vastausta 30. kesäkuuta mennessä. Kaupungin edustajat lupasivat toimia toiveen mukaisesti.

Päiväkodin johtajat olivat pukeutuneet yhteneväisesti mustiin luovuttaessaan isoja nippuja palkankorotusvaatimuksia.

Vastaa