Ei päässyt Kipinä kotivoiton makuun vieläkään

16.12.2018 18:43
Viikko sitten pelatusta LaKo pelistä oli otettu opiksi. Tänään sunnuntaina Kipinän joukkue oli latautunut hyvin otteluun ja oli hereillä heti ottelun alkaessa.

Karhulan Veikot hallitsi avausjaksoa ja kotijoukkue sinnitteli iskuetäisyydellä. Avausjaksolla lukemissa 13-18 kotijoukkue joutui turvautumaan aikalisään. Jakso meni vieraille pistein 19-21. Kipinän koritekijät avausjaksolla Lauri Jäntti ja Sami Mäntymaa.

Toinen jakso alkoi Kipinältä heikosti, hyökkäyspeli oli tehotonta samoin levypallopeli ja heitot kolisivat rautoihin. Hyvällä heittoprosentilla heittäneet vieraat kasvattivat johdon lukemiin 22-34. Karhulan Veikkojen vanttera Tapani Tolonen oli vaikea puolustettava Kipinälle. Kaveri suorastaan työnsi puolustajan korin alta sivuun ja nosteli helppoja koreja alta. Käsi kävi häneltä myös kolmosen kaarelta tarkasti, 23 pistettä. Puoliaikatilanne Karhulalle 31-42.

Kolmannella jaksolla Joni Hautsalon tulo kentälle toi eloa Kipinän pelaamiseen. Piste-ero ei kuitenkaan kaventunut, vaan Karhulan Veikot karkasi omille teilleen kasvattaen piste-eroa kolmannen jakson lopulla lukemiin 48-70.

Neljännellä jaksolla  Kipinä ryhdistäytyi, puolustus tiivistyi ja Karhulan Veikkojen heitot eivät enää osuneet koriin. Sami Mäntymaata kohdeltiin kaltoin EU-virheellä. Kipinä kavensi tilanteeksi jo 67-80 ja Karhula turvautui aikalisään. Lopussa kotijoukkue yritti liian nopeasti kuroa eroa kiinni. Hyökkäyksistä tuli yksilösuorituksia ja ohiheitoista vieraat juoksi helppoja koreja. Vain seitsemällä pelaajalla liikuntatalolle saapunut Karhulan Veikot vei pisteet lukemin 76-88.

Kipinä aikaisemmat voitot sarjassa ovat tulleet vieraskentiltä sarjataulukon peräpään joukkueilta.

Teemu Häkkinen ja Joni Hautsalo ovat nousseet pelaavaan kokoonpanoon, Jarmo Uecker on sivussa toistaiseksi. Santtu Koivusen peli loppui alkulämmittelyyn alaraajavamman seurauksena.

Kipinän pistemiehet: Sami Mäntymaa 35, Teemu Häkkinen 3, Lauri Jäntti 16, Juuso Mäntymaa 3 Jiri Soppi 2, Kaapo Saarentausta 3, Jari Mäntymaa 8, Mika Sironen 1, Tatu Koivunen 5.

Kipinän ottelut jatkuvat Suomen Cup:ssa Kotkassa 8.1.2019,  pelipaikkana on Steveco Areena. KTP pelaa korisliigaa, joten sääntöjen mukaan alemmalla sarjatasolla pelaava Kipinä pääsee heittämään 10 kolmen pisteen heittoa ottelun alussa.

Kipinä-Karhulan Veikot 76-88 (31-42)