Eläkeliiton hyväntekeväisyystempaus Äänekoskella – kävelemään vaikka suoraan varvasleikkauksesta


Eläkeliiton Äänekosken yhdistys osallistui valtakunnalliseen hyväntekeväisyystapahtumaan perjantaina 11. elokuuta. Kuva: Eevi Riikonen

Eläkeliiton Äänekosken paikallisyhdistys hankki varoja hyväntekeväisyyteen kävelemällä Äänekosken urheilukenttää ympäri.

 

Kentän laitaan saapui yhteensä 13 osanottajaa tarkoituksenaan kerätä yhteistuumin kasaan yhteensä 50 kilometrin kävelymatka. Tempaus oli osa valtakunnallista Eläkeliiton Suomi 100 -kävelyhaastetta, josta saadut varat ohjataan Hyvän vanhenemisen tukisäätiön kautta oman maakunnan maakuntarahastoon.

– Varoja käytetään fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin edistämiseen. On hienoa nähdä meitä täällä tämän verran, Eläkeliiton Äänekosken yhdistyksen varapuheenjohtaja Risto Kumpu totesi paikalle saapuneille.

Tempaus hyvän asian puolesta houkutteli väen innolla mukaan. Hilja Kautto saapui paikalle tuoreesta varvasleikkauksesta huolimatta.

– Ei tässä muuta kuin, että kumpparit olisivat olleet paras vaihtoehto jalkaan, mutta ei niitä voi tällaisessa säällä pitää, Kautto totesi kesäauringon paahteessa.

Eläkeläisten oli tunnin ajan kävellä niin monta kilometriä kuin mahdollista. Vastaavia tapahtumia järjestettiin ympäri maata perjantain aikana.

– Eläkeliiton yhteenlaskettuna tavoitteena on saada kasaan maapallon ympärysmitta eli 40 000 kilometriä, Kumpu kertoi.

– Muistakaa sitten, että juokseminen on kielletty ja heti tulee hylätty suoritus, jos menee liian lujaa. Ja jos kukaan ei ohita minua mutta ilmoittaa enemmän kierroksia, niin epäilyt heräävät, varapuheenjohtaja vitsaili ohjeistaessaan kävelijöitä matkaan.

Kaupungin vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen ja Suolahden Urhon urheilija Saija Seppä lähettivät osanottajat matkaan lämpimien kannustusten saattelemina.

Eläkeliitto laskee paikallisyhdistystensä kävelykilometrit yhteen tiistaina 15. elokuuta.

Hyväntekeväisyyshaasteeseen osallistuivat Raija Kumpu, Alpo Tuikka, Aulikki Tuikka, Hilja Kautto, Esko Tanskanen, Pirkko Kautto, Risto Kumpu, Seija Kautto, Eila Kalavainen, Olavi Ruuska, Vuokko Ruuska, Tauno Ruuska ja Sinikka Häyrinen.

Risto Kumpu toivotti osanottajat tervetulleiksi aurinkoiseen kävelyhaasteeseen. Kuva: Eevi Riikonen

Saija Seppä (oikeassa kulmassa) lähetti eläkeläiset matkaan. Kuva: Eevi Riikonen

Paikallinen urheilijalahjakkuus Saija Seppä ja vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen tulivat tervehtimään kävelijöitä. Kuva: Eevi Riikonen

 

Vastaa