Elorieha ilahdutti monipuolisuudellaan – katso kuvagalleria


Perinteinen Elorieha valtasi Äänekosken keskusaukion ja rantapuiston perjantaina 10. elokuuta.

 

Eloriehassa nähtiin kymmeniä ja kymmeniä eri kojuja ja viihdykkeitä aina herkuista paloautoihin musiikkiin ja tivolilaitteisiin. Aktiviteettia oli saatu paikalle aina karaokelaulusta, korikiipeilyyn ja keppihevosteluun.
Eloriehassa jaettiin jälleen Olli-patsas, jonka vastaanotti tänä vuonna ravintoloitsija Matti Leppänen, joka on viimeisen vuoden aikana avannut kolme uutta ravintolaa ja järjestänyt huippusuosittuja tapahtumia Suolahdessa.

Seitsemän aikaan illalla nähtiin illan jännittävimmät ohjelmanumerot, nimittäin VPK:n järjestämät iloluontoiset pukkitappelut. Pukkitappeluun otti osaa muun muassa Juho Kautto, jolla viimevuotinen häviö Sebastian Tynkkyselle oli jäänyt vähän kaivelemaan.

Kestin viime vuonna kolmisen minuuttia ja sitten se tiputti mut. Toivottavasti nyt menee paremmin, Kautto

Kautto otteli pukilla Niko Anttilaa vastaan joka tiputti vasemmistopoliitikon pukilta vain puolen minuutin kamppailun jälkeen.

Paikalla oli myös valtakunnan tason poliitikot Anneli Jäätteenmäki, Mauri Pekkarinen, Aila Paloniemi sekä Ville Tavio.

Olen ensimmäistä kertaa Äänekoskella ja on hienoa kuulla, mitä paikalliset puhuvat Äänekoskesta. En tunne Äänekoskesta vielä muuta kuin tehdaskaupungin maineen, Tavio sanoo.
Tämä on hieno tapahtuma, olen ollut täällä moinena vuonna, Paloniemi sanoo.
Tämä on mielestäni todella hieno tapahtuma, ja täällä on niin paljon kaikenlaista! Kävin Kuntokeskuksen pisteellä kehonkoostumumittauksessa ja ihastuin erityisesti pehmokoiranäyttelyyn, Jäätteenmäki sanoo.

EU-parlamentaarikkona Jäätteenmäki on seuranut Äänekosken tilannetta kauempaa ja on tietoinen myös biotuotetehtaasta.

Tottakai olen seurannut Äänekoskea ja biotuotetehtaan vaiheita. Minusta on hienoa, että se on täällä sillä se tuo elämää! Keski-Suomella on hyvät mahdollisuudet kun on Jyväskylässä hieno yliopisto ja alueella myös tulevaisuuden biotaloutta, Jäätteenmäki sanoo.

Vaikka keli muuttui sateiseksi kahdeksan aikaan, oli ilta silti täynnä hyvää mieltä, iloisia esityksiä ja yhteistyön voimaa.

Vastaa