Elsi Katainen vieraili ensi kertaa Äänekoskella


Europarlamentaarikko Elsi Katainen painotti, että EU on Suomelle hyödyllinen.

Europarlamentaarikkoa kuuntelemaan oli kokoontunut reilu kolmisenkymmentä kiinnostunutta.

 

Entinen keskustan kansanedustaja, europarlamentaarikko Elsi Katainen vieraili lauantaina Wille Olohuone ja Keittiössä keskustelemassa Suomen roolista EU:ssa.

– Tämä vaikuttaa oikein vireältä paikkakunnalta, Pielavedeltä kotoisin oleva Katainen kehui.

Katainen edustaa europarlamentissa Euroopan liberaalien ja demokraattien liitto Aldea. EU-parlamentissa käsitellään paljon aluepoliittisia asioita, jotka ovat Kataisen sydäntä lähellä.

– Kauas piti lähteä, että pääsi vaikuttamaan juuri niihin asioihin, jotka ovat meidän kaltaistemme alueiden kannalta tärkeitä. Vaikka itsekin nuorena äänestin EU:iin liittymistä vastaan, nyt koen sen olevan meille todella hyödyllinen, Katainen totesi.

Eu-parlamenttityö on Kataisen mukaan niin motivoivaa ja palkitsevaa, että se houkuttaa tällä hetkellä enemmän kuin Arkadianmäki. Hän onkin eduskuntavaalien sijaan ehdolla europarlamenttivaaleissa, jotka järjestetään Suomessa 26. toukokuuta.

– Suomi tarvitsee EU-yhteisöä sisämarkkinoiden vahvistamiseen sekä maahanmuuttokriisin ja ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen. Kannustan teitä kaikkia äänestämään myös EU-vaaleissa, vaikka eduskuntavaalien jälkeen huomio onkin hallitusneuvotteluissa, Katainen sanoi.

Katainen kertoi, että Suomen huonoin EU-äänestysaktiivisuus, 28 %, oli viime vaaleissa Pohjois-Savon Kaavilla.

– Eli juuri siellä, minne esimerkiksi aluetukea annetaan. Kaavilaisten ja muiden maaseutukuntien asukkaiden pitäisi olla todella kiinnostuneita EU-politiikasta, Katainen totesi.

RIINA NYGRÉN
riina(at)aksa.fi

Vastaa