Ennakkotiedote: Maakuntahallituksen käsittelyssä 26.4. rahoitus vihreälle, uusiutuvalle Äänekoskelle ja hiilimetsätalouden kehittämiseen


Äänekoski pyrkii olemaan vähähiilisempi, ekologisempi ja resurssiviisaampi.

Äänekosken kaupunki hakee EAKR-rahoitusta hankkeelle, jossa luodaan ”Vihreä uusiutuva Äänekoski” -strategia.

 

Äänekoski pyrkii olemaan vähähiilisempi, ekologisempi ja resurssiviisaampi. Hankkeen aikana Äänekoski vähentää ruokahävikkiä ja kokeilee kaupunkipyöräpalvelua ja erilaisia etätyömahdollisuuksia. Lisäksi Äänekoski edistää kiertotaloutta julkisissa hankinnoissa ottamalla käyttöön uusia kestävän kehityksen arviointiperusteita.

VTT hakee EAKR-rahoitusta hankkeelle, jossa tehdään metsän kasvun ja hiilen sitoutumisen simulointia ja kehitetään hiilimetsätalouden uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä metsäenergia- ja ainespuumarkkinoiden toimintaympäristöä.

Lisäksi maakuntahallitus keskustelee muun muassa digitalouden ajankohtaisista asioista ja maakunnan tuoreista talousluvuista. Käsittelyssä on kaksi valtuustoaloitetta sekä lausunto Kuhmoisten kunnan esityksestä maakuntajaon muuttamiseksi. Maakuntahallitus korjaa Keski-Suomen liiton 2018 tilinpäätökseen virheen, joka on tapahtunut Midinvest Oy:n osakkeiden myynnin kirjaamisessa kirjanpitoon vuonna 2017.

 

 

Vastaa