Ensimmäiset kansanopistokurssit tarjolle Koskelassa


Koskelan Setlementti jatkaa Keski-Suomen Opiston vapaata sivistystyötä Äänekoskella uudella ja uudistavalla otteella. Ensimmäiset kurssit kesälle 2018 on nyt julkaistu ja kahdentoista kesäkurssin kokonaisuudet koostuvat kirjallisuudesta, kädentaidoista, kuvataiteista ja tanssista.

 

 

Suunnittelu syksyn 2018 koulutuksille on käynnissä ja tavoitteena on lyhytkurssien lisäksi järjestää myös pitkäkestoisempaa kansanopistokoulutusta. – Koulutusten suunnittelussa lähtökohtana on osallistaa ihmisiä vaikuttamaan järjestettävään koulutukseen. Tavoitteena on, että koulutukset palvelisivat entistä paremmin ihmisten oppimistarpeita. Pitemmän ajan tavoitteena on myös sekä kansainvälinen että pohjoismainen yhteistyö koulutuksissa mm. yhteistyössä Setlementtiliiton kanssa, Koskelasta kerrotaan.

Opetus- ja kulttuuriministeri myönsi Koskelalle Keski-Suomen Opiston kansanopisto-opetuksen ylläpitoluvan syksyllä 2017, ja kansanopistotoiminta siirtyi Koskelalle vuoden 2018 alusta alkaen. Koskela haki ylläpitolupaa Keski-Suomen kansanopiston kannatusyhdistyksen aloitteesta, sillä perinteet ja opintomahdollisuudet haluttiin säilyttää paikkakunnalla.

Aiemmin Keski-Suomen Opiston ammatillinen koulutus siirtyi POKEn alaisuuteen syksyllä 2017.
– Keski-Suomen Opiston siirtyminen Koskelan alaisuuteen vahvistaa Koskelan roolia vapaan sivistystyön toimijana paikkakunnalla: saman katon alla toimii nyt sekä kansalaisopisto että kansanopisto. Keski-Suomen Opiston kiinteistöt eivät kuitenkaan siirtyneet Koskelan hallintaan vaan kansanopiston toiminta järjestetään pääasiassa Koskelan tiloissa Rautatienkadulla. Koskela tarjoaa urbaanin ja vireän toimintaympäristön kansanopiston koulutustoimintaan, ja parin kilometrin säteellä löytyy myös vahvassa kasvussa oleva lukio ja ammattiopisto. Samalla kun Koskelan rooli vahvistuu vapaan sivistystyön keskuksena se täydentää noiden toisen asteen toimijoiden tarjontaa.

– Koulutus, opiskelu ja oppiminen ovat tulevaisuutta, ja niihin Äänekoskella on jatkossa erinomaiset mahdollisuudet.

 

Kansanopiston kesäkurssit Koskelassa: 

7.-10.6. NUORTEN TANSSIJOIDEN MESTARIKURSSI, opettajina Akim Bakhtaoui, Anne-Maarit Kinnunen, Karoliina Lahdenperä, Natasha Lommi ja Mikko Makkonen

8.-10.6. SANAT VOIMANANI – intuitiivisen kirjoittamisen kurssi, opettajana Jarna Pihlajamäki

11.-14.6. KIRJANSIDONTA, opettajana Claudia Wegmann

14.-17.6. KESÄKUUN VÄRIT – taidemaalausta, opettajana Eero Mikkonen

18.-21.6. HOPEAKORUKURSSI, opettajana Sanna Kuitunen

18.-21.6. BATIIKKIKURSSI, opettajana Sirpa Hasa

3.-7.7. PUNOTAAN KAHVIPUSSEISTA KAUNISTA, opettajana Johanna Arho-Forsblom

17.-20.7. ja 26.8. VÄLLYKURSSI, opettajana  Anu Pentti

17.-22.7. VEDIC ART, opettajana Outi Heinonen

24.-27.7. GRAFIIKAN KOHOPAINOKURSSI, opettajana Ulla Aatinen

5.-6.8. AKROBATIAA TANSSITUNNEILLE, opettajana Jukka Tarvainen

12.-13.8. KIDDIEJAM-ohjaajakoulutus, kouluttajana Heidi Ranta

Netti-ilmoittautuminen alkaa 12.3., tiedustella saa vaikka heti!

Vastaa