Erilainen joulukalenteri on suklaan sijaan täynnä puuhaa


Anu-Riikka Sadinmaa loi iloisen ja kehittävän joulupuuhakijran suklaakalentereiden vaihtoehdoksi.

Anu-Riikka Sadinmaa keksi muutamia vuosia sitten idean, joka korvaisi perinteiset suklaakalenterit ja toisi tilalle puuhaa jokaiselle päivälle ennen jouluaattoa.

 

Suolahtelainen Anu-Riikka Sadinmaa halusi jotain vaihtelua kaupallisiin suklaakalentereihin ja sai idean Joulupuuhakalenterista. Koska Sadinmaa itse tykkää tehdä monenlaisia käsitöitä ja muuta taiteeseen liittyvää hän päätti hyödyntää niitä ja kehitti sekä kuvitti Joulupuuhakalenterin.

– Lapsille pitää olla vaihtoehtoja suklaakalentereiden ja muiden lisäksi. Siitä sain idean, että miksei joulukalenteri olisi kuin puuhakirja, Sadinmaa kertoo.

Joulupuuhakalenteri on lapsille tehty puuhakirja, josta löytyy tekemistä jokaiselle päivälle ennen jouluaattoa. Kirjassa on muun muassa väritys- ja piirustustehtäviä sekä palapelipiirros, josta jouluaattona paljastuu kuva.
SUOLAHDESSA asuva Sadinmaa kehittää jatkuvasti lisää tekemistä lapsille. Tällä hetkellä työn alla on 6-8-vuotiaiden puuhakirjoja, joista löytyy enemmän puuhasteltavaa kuin Joulupuuhakirjasta.

– Pidän Sumiaisissa lasten kerhoa, ja on mukava saada käytännössä testata joitakin tehtäviä lasten kanssa. Lapsilta saa aina rehellisen ja suoran palautteen.

Olen tehnyt myös vuodesta 2000 alkaen kuvituksia ja tehtäviä lastenlehteen, Sadinmaa paljastaa.

Musiikkipedagogin taustan omistava Sadinmaa on myös kirjoittanut runsaasti lauluja ja runoja. Ideat puuhakirjoihin, kuvituksiin ja muuhun taiteeseen hän saa pääasiassa luonnosta.

– Luonto on minulle inspiraation lähde. Oli sää millainen tahansa, luonnosta löytää aina jotain ihmeteltävää ja innostavaa, Sadinmaa kertoo.
JOULUPUUHAKIRJA tuli myyntiin vuonna 2009, jonka jälkeen sitä myytiin joissakin kirjakaupoissa sekä seurakunnissa. Tällä hetkellä kirjaa on joitakin kappaleita myynnissä Äänekoskella Mörön Puodissa.

Ihmiset ovat tykänneet Joulupuuhakirjasta, koska se on hyvää vaihtelua perinteisille joulukalentereille.

– On ollut palkitsevaa saada positiivista palautetta niin Joulupuuhakalenteristani, kuin muistakin tekeleistäni, Sadinmaa sanoo iloisena.

Sadinmaa paljasti myös ÄKSälle oman rakkaimman joulukalenterimuistonsa.

– Kun olimme lapsia, äiti rakensi joka vuosi meille itse kalenterin. Kerran hän rakensi wc-paperirullista linnan ja oli jännittävää aina odottaa, mitä linnasta seuraavana päivänä paljastuisi. Se on jäänyt erityisesti mieleen. Vanhemmalla iällä on osannut arvostaa sitä, miten paljon äiti on nähnyt vaivaa, Sadinmaa muistelee.

Vastaa