FoKoPon liigaan nostanut Crayton Huiman valmentajaksiPena Ranta jatkaa miesten valmennustiimissä. Ykkösmieheksi saapui kokenut korisammattilainen Derrick Crayton.

Huima-koris on saanut vihdoinkin uuden valmentajan miesten divarijoukkueelle. Uusi käskijä on viime kaudella FoKoPon miehet Korisliigaan johdattanut amerikkalainen Derrick Crayton. 37-vuotias Crayton piti ensimmäiset harjoituksensa liikuntatalolla keskiviikkoiltana.

Samalla Huima ilmoitti vähemmän yllättävän uutisen: Mervi Nurmi jatkaa naisten SM-sarjajoukkueen peräsimessä. Molempien valmentajien sopimus on mallia 1+1.

Uuden koripallojaoston puheenjohtajan Rolf Nyholmin johdolla Huima on asettanut kovia tavoitteita. Jaosto hakee toimintaansa ”uudenlaista draivia”.

? Koska naiset olivat päättyneellä kaudella hopealla, ei seuraavaksi voi tavoitella kuin kultamitalia. Miesten on taas tarkoitus päästä kolkuttelemaan Korisliigan portteja kahden, kolmen vuoden sisällä, Nyholm linjaa.

Startti kauteen on ollut poikkeuksellisen hidas. Naisjoukkueen rakentuminen on pitkälti kiinni siitä, jatkavatko Kenya Robinson ja Sanna Jämsen, mutta miesten puolella tilanne on avoimempi.

? Pelaajaneuvottelut voivat varsinaisesti käynnistyä vasta nyt, Nyholm viittaa pitkittyneeseen päävalmentajan hakuun.

Huimaan oli tyrkyllä kotimaisiakin valmentajia, mutta hintapyynnöt olivat seuralle liian kalliit. Crayton oli valmis tinkimään.

? Neuvottelut olivat erittäin vaikeita. Palkkapyynnöt olisivat olleet pelaajabudjetista pois, Nyholm kuvailee.

Huiman miehet lähtevät nyt toisen kerran peräkkäin kauteen amerikkalaisvalmentajan johdolla. Vuosi sitten pestin otti vastaan valmentajana täysin kokematon Justice Graham. Tämä valinta osoittautui kuitenkin virheeksi, sillä joukkueen ja valmentajan väliltä katosi luotto, ja Huiman piti antaa Grahamille lähtöpassit kesken kauden.

Joulutauolla Huima sai valmentajakaksikoksi Pena Rannan ja Toni Salosen. Ranta jatkaa ensi kaudella Grahamin kakkosvalmentajana.

? Tarkoituksemme on saada ensi kaudeksi myös A-juniorijoukkue valtakunnan sarjaan, jotta nuorille pelaajille olisi varma systeemi edetä ylemmille tasoille.

Kuvioon kuuluu myös kakkosdivarissa pelaava kakkosjoukkue. Tähän eikä A-junnuihin ole vielä nimetty päävalmentajia.

? Oman kylän pojat ovat harjoitelleet alkukesän omatoimisesti. Juhannuksen jälkeen päästään harjoittelemaan kunnolla, Nyholm lupaa.

Crayton on arkansasilaisen Little Rockin yliopiston kasvatti. Omalla peliurallaan hän näki muun muassa Venezuelan, Iso-Britannian, Uruguayn, Syyrian ja Palestiinan ykkösliigat. Lisäksi hän pelasi Espanjassa kolmostasolla.

Suomessa Crayton edusti 2000-luvun alussa yhden kauden SM-tasolla BC Nokian paidassa. Divaria hän on pelannut lisäksi Lapualla ja viimeksi kaudella 2008-09 Kaarinan Urassa.

Lapualla Crayton hoiti pelaamisen ohella valmentajan hommia. Vuonna 2009 hän jatkoi pelaaja-valmentajana Palestiinan liigassa ja nousi lopulta jopa Palestiinan maajoukkuevalmentajaksi.

Viime kaudella hän otti vastaan FoKoPon päävalmentajan tehtävät. Kausi päättyi onnistuneesti, kun forssalaisjoukkue voitti divarin ja nousi suoraan Korisliigaan. Crayton ei voinut kuitenkaan jatkaa valmentajana liigatasolla, koska hänen muodollinen pätevyytensä ei siihen riittänyt.

Vastaa