Grillin kaasupullo räjähti Suolahdessa – isännän näppäryys pelasti henkilövahingoilta


Grillaus päättyi ikävästi Suolahdessa kun kaasugrillin kaasupullo räjähti.

 

Grillijuhlan isäntä oli nopeasti yhteydessä hätäkeskukseen, jonka ohjeistuksen mukaan tämä onnistui  pitämään lähellä olleet ihmiset turvassa. Isäntä onnistui myös sammuttamaan lähikuusen, joka syttyi tuleen kaasupullon räjähtämisen jälkeen.
Kiitos toimeikkaalle isännälle ja hätäkeskuksen työntekijöille, isommalta vahingolta selvittiin ja meille ei jäänyt paljoa tehtävää, palomestari Timo Paterno  pelastuslaitokselta sanoo.

Pelastuslaitokselle jäi ainoastaan pieniä varmistustöitä paikan päällä, vaikka kaasupullon räjähtäminen oli aiheuttanut räjähdyksen, joka kuului pitkälle lähimaastoon.

Tapahtuman syytä ei ole selvitetty, mutta pelastuslaitoksen mukaan on syytä epäillä,että kyseessä on ollut moottorikaasupullon käyttö, mikä ei ole turvallista grilliolosuhteissa.

Pelastuslaitoksen henkilöstö haluaa muistuttaa ihmisiä tutkimaan tarkasti kaasugrillien käyttöohjeita ja kaasupullojen sijoitusta.
Kaasuliitokset voi tarkistaa samaan tapaan kuin polkupyörän kumien paikat: saippuavedellä. Voi suihkuttaa saippuavettä liitokseen, ja mikäli se ei ole mahdollista, niin tuoda märän rätin avulla liuosta liitoskohtaan.  Jos näkyy kuplia, liitos ei pidä, Paterno sanoo.

Pelastuslaitoksen pyytää lukemaan TUKESin ohjeistuksen nestekaasun käyttöön ennen grillauksen aloittamista.

Vastaa