HÄ? Miksi Niskasen kiinteistö maksoi niin paljon?


Tämän kiinteistön hintalappu oli 1,2 miljoonaa euroa.

Kaupunkilaiset ovat pohtineet pitkään, miksi Niskasen entinen kiinteistö oli kauppahinnaltaan 1,2 miljoonaa euroa ja viereinen Valintatalon rakennus vain noin 280 000 euroa. 

 

Miksi Niskasen kiinteistö oli lähes miljoonan Valintataloa kalliimpi, kaupunginjohtaja Matti Tuononen?
– Kiinteistöllä oli liiketoiminnallista arvoa siinä toimineille yrityksille, eikä Niskasella olisi ollut mitään tarvetta myydä kiinteistöä. Kiinteistöstä tehtiin tuottoarvolaskelma kahdella ulkopuolisella toimijalla, joista toinen ehdotti hinnaksi 1,4 miljoonaa ja toinen 1,15 miljoonaa, niistä kompromissina tuli tämä 1,2 miljoonaa. Arvo on siis suhteutettu liikevaihtoihin ja muuhun arvoon. Lisäksi Timo Niskanen sitoutui ostamaan tilat tyhjillään olevasta Koskikeskuksesta, mikä elävöitti keskustaa. Samaan aikaan tehtiin keskustan uutta kaavaa ja ajateltiin, että heti päästäisiin rakentamaan, mutta sitten tuli nämä valitukset.

Tuononen muistuttaa, että ostopäätös on kulkenut kaikkien poliittisten päätöksentekovaiheiden läpi.
– Ostopäätös tehtiin kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuusto myönsi määrärahan, Tuononen sanoo.

Kommentointi on suljettu.

 1. Jarno Sopanen

  Höpöhöpö! Mitään kiinteistökauppoja ei tehdä liikevaihdon mukaan. Ei Supercellin pääkonttorista maksettaisi kahta miljardia, jos siihen pitäisi uusi tori saada. Naurettava peruste.

  1. höynäytetyt

   Maalaisjärjellä ajattelen ettei tässä kaupungin taholta ajettu liiketoimintaa alas. Rahat uuden tilan ostoon ja hieman vaivan palkkaa muuttoon olisi riittäneet jos kaupunki välttämättä halusi tuon tontin.
   Täytyy ihmetellä hallituksen ja valtuuston naisten ja miesten korvienvälitoimintaa.

 2. Merja Kuupponen

  Matti Tuononen, ole hyvä ja vastaa . Kuinka paljon tuitte aikanaan entistä kuntosaliyrittäjä rouvaa samassa kiinteistössä keskustan elävöittämisestä? Terveisin. 20 v.tällä paikkakunnalla toiminut kirjanpitäjä

 3. Tapani Olli

  Joopa!
  Uskomattomia selityksiä kaupunginjohtajalta, kuten muutkin viimeaikaiset päätökset. Uskooko hän itse noihin satuihin ???

 4. Ihmettelen

  Siis yrittäjä siirsi toimintansa tien toiselle puolelle, eikä myynyt liiketoimintaansa ja sai siitä 1,2 miljoonaa!

 5. Lunastusta odottaessa

  Täytyypä pyytää joku yritys rekisteröimään osoitteensa omaan taloon, tässähän on massipäivät tulossa muutaman vuoden sisään.