HalpaHalli avaa suuren liikkeen Kotakennäälle


Tavarataloketju HalpaHalli rakentaa 5000 neliön liiketilan Kotakennään alueelle. 

 

Tavaratalon rakentaminen on jo alkanut ja liikkeen avajaisten on tarkoitus pitää ensi keväänä.

HalpaHallilla on entuudestaan myymälät keskisessä Suomessa Saarijärvellä ja Muuramessa. Yhtiön varatoimitusjohtajan Ari Isohellan mukaan HalpaHallia kiinnostavat edelleen mielenkiintoiset liikepaikat Keski-Suomessa.

– Avatessamme Muuramen myymälän keväällä 2016 kerroimme tavoitteestamme perustaa useita myymälöitä samalle alueelle, koska se tuo etua esimerkiksi logistiikkaan ja markkinointiin, Ari Isohella toteaa lähetyssä tiedotteessa..

Äänekoski sopii hänen mukaansa mainiosti Keski-Suomen kokonaisuuteen. Paikkakunnalle on tehty mittavia teollisia investointeja, ja Äänekoskella on tilaus nykyistä vahvemmalle kaupan tarjonnalle.

– Äänekoskella asuu paljon lapsiperheitä, jotka ovat meidän pääkohderyhmää. Tarjoamme asiakkaillemme halvalla monipuolisen valikoiman tuotteita, jotta kaikilla olisi mahdollisuus elää hyvää arkea.

HalpaHalli lanseerasi tämän vuoden keväällä suuren brändiuudistuksen. Kotakennään alueelle nouseva, kokonaispinta-alaltaan noin 5 000 neliön suuruinen myymälä, edustaa sekä ilmeeltään että valikoimiltaan uuden ajan HalpaHallia.

Valikoimiin kuuluu tunnettujen kotimaisten huippubrändien ohella ketjun omia tuotemerkkejä. Päivittäistavaroiden lisäksi saman katon alta löytyvät käyttötavarat eli pukeutumisen, kodin ja vapaa-ajan osastot.

Pukeutumisessa HalpaHalli myy koko perheelle vaatteet, asusteet ja jalkineet. Kodin ja vapaa-ajan osastoilta löytyvät kaikki tuotealueet astioista grilleihin, ruohonleikkureihin ja sisustustuotteisiin.

– Olemme todella iloisia, että voimme tuoda Äänekoskelle kattavan, koko perheelle suunnatun erikoisliikevalikoiman. Olemme ihmisen kokoinen kauppa, joka panostaa vahvasti asioimisen helppouteen ja turvallisuuteen. Kaikki saavat samat halvat hinnat ilman kanta-asiakkuusjärjestelmiä. Asiakkaita ei erotella muulla kuin kassan hihnalla ostosten väliin asetettavalla kapulalla, Isohella sanoo.

HalpaHalli rakennetaan keskeiselle paikalle uuden valtatielinjauksen ja Äänekosken sisääntuloväylän väliselle alueelle. Asioimisen helppoutta edustavat muun muassa noin 200 pysäköintipaikkaa isoine perhepaikkoineen, joiden ansiosta autolla pääsee aivan pääoven tuntumaan.

Myymälärakentamisessa korostuvat toimivuus ja energiatehokkuus. Ovelliset kylmäkalusteet toimivat ympäristöystävällisesti hiilidioksidilla. Myymälävalaistus toteutetaan energiaa niukasti kuluttavilla led-lampuilla. Lämmön talteenottojärjestelmän ja maahan porattujen kaivojärjestelmien ansiosta jäähdyttämiseen ja lämmittämiseen käytetään kylmäkalusteista syntyvää hukkalämpöä.

HalpaHalli investoi lisäksi aurinkoenergiajärjestelmiin.

– Tähän mennessä olemme varustaneet jo useita myymälöitä sekä 40 000 neliön logistiikkakeskuksemme aurinkopaneeleilla. Nämä aurinkovoimalat tuottavat 10-15 prosenttia kiinteistöjen tarvitsemasta sähköenergiasta. Selvitämme lähitulevaisuudessa myös Äänekosken myymälän soveltuvuuden aurinkoenergian tuottamiseen, Isohella kertoo.

Halpahalli on ensimmäinen julkisuuteen tullut Kotakennään alueen yritys.

– Alueelle on ollut paljon kiinnostusta, ja neuvotteluja on käynnissä, mutta emme voi kertoa näistä asioista ennen kuin yritykset itse haluavat kertoa suunnitelmistaan. Kiinnostus varmaan lisääntyy sitä mukaa kun tulevia yrityksiä julkaistaan. Tilaa on vielä ja otamme mielellämme alueelle myös paikallisia yrityksiä, jotta hyvä henki säilyisi. Äänekoskellahan on hyvä henki ja paikallisten yritysten toimintaa halutaan tukea kertoo Kotakennään aluetta markkinoivan Finanssineliön toimitusjohtaja Pekka Puttonen. 

 

Vastaa

 1. rk

  Jotain kunnon kauppojakin vois tulla. Eikö näitä halpakauppoja oo jo tarpeeksi? Jyväskylään on yhä lähdettävä ostoksille tämänkin jälkeen.

  Vastaa
 2. Veronmaksaja

  Halpa-Hallia ei ole paikkakunnalla vielä. rk:lle kommentti, ettei täällä kauppa käy tarpeeksi ja se taas johtuu juuri siitä, että käydään kaupoilla Jyväskylässä. Ja se on pitkässä juoksussa paikkakunnan ja myös omaksi tappioksi. Jos saat ostoksesi Jyväskylässä esim. 3 euroa edullisemmin, sinun tulee ottaa huomioon matkakustannukset useimmiten omalla autolla esim. 30-40 euroa pääomakustannukset huomioiden 100 km x 0,4 €. Ja vielä kysymyskin tai tehtävä rk:lle: Määrittelepä se ”kunnon kauppa”. Enpä ole aiemmin kuullut kunnon kaupoista. Tarkoittaako se jotain urheiluliikettä? Ihmisellekin kysymys: mielenkiintoinen kiinnostaa minuakin-. Mitä se sitten olisi? Onko se jotain syötävää kenties?

  Vastaa
  1. rk

   Ihan just siksi siellä Jyväskylässä käydään, kun täällä EI OLE laadukkaita ostopaikkoja.

   Vastaa
 3. MK

  Itse olen tyytyväinen, että Halpa-Halli tänne tulee. Viimeksi kun kävin Saarijärven Halpa-Hallissa, löysin Torstain takin, laadukas ja hinta kohdallaan. Kyllä sieltä laatutavaraa löytyy.

  Vastaa
 4. Kuluttaja!

  Sentään jotain uutta Äänekoskelle, täältä kun alkaa loppua kohta kaikki uudistukset.

  Vastaa
 5. Heidi

  Aivan loistojuttu että HalpaHalli tulee tänne Äänekoskelle!!!!! Sitä on odotettukin. Aiemmalla paikkakunnalla, nykyOulussa, hoitu Hh:ssa kaikki ostokset ja näin se tulee pian olemaan myös täällä =) aivan huippu uutinen! Mm. Elintarvikkeiden hintataso on huomattavasti s-ja k-ketjuja edullisempi ja valikoima paljon paljon laajempi kuin Lidlissä. Mahtava juttu! Kiitos! =)

  Vastaa