Hammassirkku avasi toimipisteen Äänekoskelle


Marika Nyyttinen, Päivi Niinikangas,Sanna Laitinen, Liisa Päivikki Hovinen, Sirkku Meriläinen-Vapola ja Aija Tukia toivottavast asiakkaat tervetulleeksi Äänekosken Hammassirkkuun.

Jyväskyläläinen yksityinen hammaslääkäriyritys Hammassirkku avasi toimipisteen Äänekoskelle 15. elokuuta.

Meillä on kolme vastaanottoa Jyväskylässä ja siellä on käynyt paljon äänekoskelaisia asiakkaita. Asiakkaat ovat kyselleet, miksemme tulisi Äänekoskelle. On mukava tuoda palvelut lähelle asiakkaita, kertoo Hammassirkun toiminnanjohtaja Sirkku Meriläinen-Vapola.

Hammassirkun vastaanotot tekevät tiivistä yhteistyötä keskenään, mikä antaa asiakkaille kokonaisvaltaisemman hoidon. Äänekosken vastaaototlla työskentelee vakituisesti kaksi hammaslääkäriä Kimmo Myllykangas ja Kirsi Laukkanen, suuhygienisti Liisa-Päivikki Hovinen ja vastaava hammashoitaja Sanna Laitinen.
– Voimme konsultoida toinen toisiamme ja vaikka ottaa videopuhelun kun asiakas on penkissä. En nimittäin usko, että on olemassa yhtä hammaslääkäriä, joka osaisi kaiken. En pidä tätä erillisenä vastaanottona, vaan nämä kaikki vastaaotot sekoittuvat yhteen, Meriläinen-Vapola sanoo.

Vastaanotto tuo Äänekoskelle myös palveluita, joita kaupungissa ei vielä ole.
Meille tulee anestesiatiimi, jotta hoitoja voidaan tehdä nukutuksessa. Joillakin ihmisillä voi olla pelkoja tai vahva yökkäysrefleksi, ja silloin nukutus auttaa. Nukutus auttaa myös, jos hampaat ovat menneet todella huonoon kuntoon ja hampaiden korjaaminen yksitellen tuntuu epätoivoiselta. Nukutuksessa hampaat saa kerralla kuntoon ja sen jälkeen alkaa varsinainen työ säännöllisen hoidon kautta.

Hammassirkku tarjoaa myös uniapneatutkimuksia.
Uniapnea on alidiagnosoitu sairaus ja on paljon ihmisiä, jotka ei tiedä sairastavansa tätä tautia. Hammaslääkäri voi havaita uniapnean, joka voi johtua muun muassa leuan sijainnista. Uniapneaa voi hoitaa leikkauksella, uniapneakiskoilla ja tietenkin konsultoimme tarvittaessa myös yhteistyö-keuhkolääriämme.

Vastaa