Heijastinta ja pyöräilykypärää ahkerasti käyttävät luokat palkittiin mojovalla summalla


3A otti opensa Sini Hintikan kanssa vastaan Mikko Somiskan ja Säilyke Herttuan lahjashekin.

Asemakadun koululla jaettiin mojovat rahasummat huomionosoituksena heijastimen ja pyöräilykypärän käytöstä.

 

Kampanja näkyvyyden ja turvallisuuden tärkeydestä järjestettiin Suolahdessa jo toistamiseen. Vuosi sitten sai Säilyke Herttuan Mikko Somiska sai idean lasten näkyvyyden lisäämisestä.

– Pimeässä kouluun kulkevat lapset kun eivät tahdo liikenteessä näkyä. Mietin, kuinka asiaan voisi puuttua ja mieleen tuli heijastinkampanja, Somiska kertoi.

Jotta kampanjaan saatiin potkua, Somiska päätti lahjoittaa porkkanaksi rahapalkinnot.

Tänä vuonna idea jalostui rehtori Tapio Saariston mielessä. Kampanjaan lisättiinkin kannustus pyöräilykypärän käytöstä, niille, jotka taittavat koulumatkaansa polkupyöräillein. Jos tuli kouluun pyörällä ilman kypärää luvassa oli miinuspisteitä.

– Kilpailussa oltiin mukana luokkakunnittain. Opettajat ohjeistivat kypärän ja heijastimen käytön tarpeellisuudesta ja käyttöä valvottiin oppilaspareittain. Kuukauden ajan pidettiin tilastoa siitä, oliko oppilas varustautunut heijastimella ja pyöräilykypärällä. Jos oli heijastin tuli plussaa, jos ei ollut kypärää tuli miinusta. Myös heijastimen asetteluun kiinnitettiin huomiota. Kulunut heijastin repun liepeessä ei pisteitä kerryttänyt.

Kisaan osallistui koulun jokainen luokka. Torstaina jaettiin 600 euron edestä luokkaretkirahaa viidelle luokalle. Voittajaluokka, oli opettaja Jaana Soikkalan luotsaama 1C, jolla heijastimen ja kypärän käyttö oli sataprosenttista.

– Paremmin ei olisi voinut onnistua, Somiska laskee.

Muut neljä luokkaa palkittiin sadalla eurolla per luokka. Kaikkien näiden kypärän ja heijastimen käyttö oli 98-99 prosentin luokkaa. Luokat ovat 3A, 4A, 6A ja 6B.

– Ilahduttavaa oli nähdä, että joukossa oli kaksi kuutosluokkaa, joille varsinkaan kypärän käyttö ei tahdo olla itsestään selvää, Saaristo iloitsi.

– Koska tulokset ovat näin hyvät, kisa järjestetään myös ensi vuonna, Somiska sanoo.

Upea juttu!

Vastaa