Huijausviestejä Verohallinnon nimissä – älä avaa linkkiä


Verohallinnosta kerrotaan, kuinka tietoon on tullut suomalaisiin kohdistuvasta tietojenkalastelusta Verohallinnon nimissä.

 

– Kömpelöllä suomella kirjoitetussa huijausviestissä kerrotaan veronpalautuksesta ja pyydetään kirjautumaan linkissä olevalle sivulle pankkitunnuksilla. Älä klikkaa, äläkä anna pankkitunnuksiasi. Kyseessä on huijaus, Verohallinto varoittaa.

Verohallinnon nimissä on lähetetty sähköposteja, jotka väittävät että vastaanottaja on saanut 244,79 euron veronpalautuksen. Sähköposti ohjaa käyttäjän rikollisten hallitsemalle Verohallinnon sivua muistuttavalle tietojenkalastelusivustolle, jossa käyttäjä houkutellaan syöttämään kirjautumistietonsa rikollisille.

Jos olet erehdyksessä syöttänyt luottokortti- tai pankkitietosi tietojenkalastelusivulle, ota välittömästi yhteyttä omaa pankkiisi.

Tässä esimerkki Verohallinnon nimissä lähetetystä sähköpostista otsikolla ”OmaVero”, lähettäjänä ”Vero Skatt”. Sähköposti on myös varustettu Verohallinnon logolla ja postin lopussa on linkki sivulle.

Hyvä veronmaksaja,

Kun viimeinen vuotuinen laskelmat niiden vero- toiminnan olemme päättäneet, että
olet oikeutettu saamaan veronpalautus € 244,79.

Täytä veronpalautuksen pyynnön

Palautus voi viivästyä monesta syystä.
Esimerkiksi. Lähettämällä virheellinen kirjaa tai soveltamalla määräajan jälkeen.

Voit käyttää veronpalautuksen, klikkaa seuraavaa linkkiä. 

 

Vastaa