Huima ei pudonnutkaan? – Koripalloliitto tarjonnut naisjoukkueelle liigapaikkaa


Lopputalvesta Mervi Nurmen Huiman penkin päässä korvannut Juuso Sainio saattaa olla liigavalmentaja myös ensi kaudella.

Äänekosken Huiman 22 vuoden yhtämittainen taival naisten Korisliigassa ei välttämättä olekaan ohi. Koripalloliitto on tarjonnut Huimalle mahdollisuutta jatkaa liigassa Espoo Unitedin konkurssin vuoksi.

EU toimi liigassa lopulta neljänneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan taustayhteisönä. Huima sijoittui puolestaan kymmenenneksi eli viimeiseksi. Pelillisesti Huima siis putosi divariin.

Huiman koripallojaostolle paikka liigassa periaatteessa kelpaisi. Jaosto esitti asiaa Huiman hallitukselle, joka antoi asialle ehdollisen luvan.

– Meidän pitää esitellä hallitukselle lista pelaajista, jotka olisivat mukana joukkueessa. Lähes kaikki viime kaudella pelanneet kotimaiset pelaajat haluavat jatkaa liigassa, jaoston puheenjohtaja Laura-Liisa Hyytiäinen kertoo.

KYSE on siitä, saako jaosto neuvotteluissa aikaiseksi sellaisen pelaajalistan, jonka hallitus voisi hyväksyä. Koripalloliiton oli alun perin määrä ratkaista asia jo ensi maanantaina, mutta Huima sai lisäaikaa joukkueen kasaamiseen.

– Huima on kuitenkin ensimmäinen vaihtoehto korvaamaan Honka, koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm kertoo.

Jos liigapaikka aukeaa, Huima ei aio jatkaa entiseen malliin eli amerikkalaisvahvistusten varassa. Menestystä ei siis haeta väkisin vaan keskitytään enemmän kotimaisten pelaajien kasvattamiseen.

– Näillä näkymin otamme maksimissaan yhden ulkomaalaispelaajan. Tällä hetkellä neuvottelemme neljän kotimaisen pelaajan kanssa heidän mahdollisuuksistaan tulla Huimaan. He tosin neuvottelevat myös muiden seurojen kanssa.

NEUVOTTELUISSA mukana olevat pelaajat ovat kaikki liigatasoa. Huiman omista kasvateista valitettavan harva osoitti viime kaudella pärjäävänsä ylimmällä sarjatasolla. Nuorista pelaajista useimmat olivat toki vielä varsin nuoria.

– Kaikki omat tytöt ovat olleet mukana kesätreeneissä. Lisäksi mukana on ollut muutamia pelaajia Jyväskylästä.

Varmaa on vain se, että vain yhden kauden Huimaa edustanut PuHu-kasvatti Emma Virtanen ei jatka joukkueessa. Virtanen pelaa ensi kaudella Kouvoissa.

Joukkueen valmentajina toimivat tulevalla kaudella Juuso Sainio ja Karri Ärling.

Vastaa

  1. Ismo Okonen

    Jes! Heinähattu vielä joukkueenjohtajaksi ja sponssisopimus Poutun kanssa kisamakkaroista niin on hyvä ponnistaa jatkoon.

    Vastaa